Sliedrecht stelt zwaar teleur tegen hekkensluiter GJS

GORINCHEM / SLIEDRECHT – Het eerste elftal van voetbalvereniging Sliedrecht heeft, in de achtervolging op koploper Sportlust’46, zaterdag 16 maart 2019 in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter G.J.S. een flinke steek laten vallen. Onder stormachtige omstandigheden werd op een hobbelig veld met 4-2 verloren.

Hakan Tokul (rechts) wordt belaagd door drie tegenstanders. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

En op die nederlaag van Sliedrecht was niets af te dingen. Al binnen een halve minuut scoorde Louis Damen 1-0, toen de verdediging van Sliedrecht bij de eerste aanval vel te slap ingreep.

Vechten om bal
Alhoewel Sliedrecht vanaf dat moment het meeste balbezit had, liep het toch steeds achter de feiten aan. De straffe wind, schuin over het veld, speelde parten bij de passing, maar daar hadden beide teams last van, dus dat was geen excuus. De wedstrijdinstelling van de gastheren was echter veel beter en zij vochten voor elke bal. Enkele minuten voor de pauze kwam Sliedrecht toch op gelijke hoogte door goed voorbereidend werk van Roy van ’t Hoog. Zijn scherpe voorzet werd door Marciano Simonis binnen geschoten (1-1).

Dubbele wissel
Met Danny van Laarhoven voor Akram Chentouf begon Sliedrecht de tweede helft, toen al snel opnieuw werd gescoord door G.J.S. Een corner belandde bij de tweede paal en de zwaar gehinderde keeper Donatz kon niet voorkomen dat de bal in de bovenhoek verdween (2-1). Een dubbele wissel bij Sliedrecht met twee extra aanvallers bracht halverwege de tweede helft de stand weer in evenwicht toen op aangeven van Dennis Verhoef de aanval door Danny van Laarhoven werd afgerond (2-2).

Beschamend resultaat
Toen Sliedrecht probeerde door te drukken viel wederom uit een corner aan de andere zijde een doelpunt bij de tweede paal. Ditmaal was het invaller Ruud Bos die koppend 3-2 scoorde. Na een langdurige belegering van het GJS-doel in een uiterste poging om nog wat terug te doen, verschalkte opnieuw Ruud Bos met een fraaie lob de ver voor zijn doel staande Donatz (4-2). Een beschamend resultaat tegen de rode lantaarndrager die tot dan toe pas 5 punten had verzameld. Sliedrecht, dat zelf te weinig passie toonde en niet goed kon omgaan met de straffe wind en het hobbelige veld, moest zijn meerdere erkennen in een hardwerkend GJS dat de overwinning zeker verdiende. Zaterdag 23 maart 2019 speelt Sliedrecht thuis op sportpark de Lockhorst tegen SC Geinoord, aanvang 14.30 uur.