Sliedrecht start oefenreeks met kleine nederlaag

SLIEDRECHT – Zaterdag 6 augustus 2022 heeft het eerste team van v.v. Sliedrecht de eerste oefenwedstrijd van de nieuwe competitie gespeeld. Tegen het Utrechtse beloften-team USV Hercules O23 werd een 0-2 nederlaag geleden.

Joram de Jong (nr.13) neemt het Hercules-doel koppend onder vuur. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Met veel nieuwe spelers en nog zonder veel spelers die wegens vakantie niet beschikbaar waren, heeft de nieuwe trainer/coach Marco Verbeek kunnen zien wat twee weken hard trainen voor resultaat heeft gebracht.

Vergissing
Vooral in de beginfase was duidelijk zichtbaar dat iedereen wel wilde, maar nog niet al te best op elkaar was ingespeeld. Door de vele afwezigen stonden ook niet alle spelers op hun geliefde plaats, maar gaande de wedstrijd kwam er toch regelmatig meer lijn in het spel. Al kort na de start vergiste het centrale duo Sem v.d. Pijl en Nick Kamerling zich in de snelheid van de Utrechtse aanval en kwam Sliedrecht op een 0-1 achterstand. De passing verliep niet altijd vlekkeloos, maar toch verplaatste Sliedrecht het spel naar de andere helft en kreeg ook enkele kansjes.

Nuttig
De wedstrijd die in drie gedeelten van 25 minuten werd gespeeld, was aardig in evenwicht, en vooral de snelle Quinten Eugenia en de vaak onvoorspelbare Jamiro Libretto bezorgden de Hercules-verdediging regelmatig volop werk. Kort voor het einde van deel drie omzeilde de Hercules-aanval keurig de buitenspelval en werd de score verhoogd naar 0-2. Al met al een nuttige oefenpartij, waarbij de staf de nodige spelers in wedstrijdverband aan het werk heeft kunnen zien. Dinsdag 9 augustus 2022 speelt Sliedrecht opnieuw thuis een oefenwedstrijd. Dan is Unitas (zon) te gast, een team dat in de derde divisie uitkomt, zodat er flink aangepakt zal moeten worden, aanvang 20.00 uur.