Sliedrecht Sport Heren1 spelen goede generale

door Wim van Mourik
SLIEDRECHT – Ter voorbereiding op de eerste halve finale wedstrijd in het Nationaal Bekertoernooi, woensdag 10 januari 2018 in Houten tegen eredivisionist Taurus, oefende de herenselectie van Sliedrecht Sport zaterdag 6 januari 2018 in sporthal De Basis tegen eredivisionist SSS uit Barneveld.

De oefenwedstrijd werd door Sliedrecht Sport Heren 1 gewonnen. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De selectie van de jarige trainer Paul v.d. Ven won overtuigend met 3-1 en tankte daarmee extra zelfvertrouwen voor de cruciale wedstrijd van komende woensdag.

Aarzelende start
Zonder de door familie omstandigheden ontbrekende Gerard Baan ging Sliedrecht Sport de strijd aan met de gasten uit Barneveld, de huidige nummer 4 op de ranglijst in de Eredivisie. Na een aarzelend begin kwam Sliedrecht Sport steeds beter op stoom, haalde nipt de eerste set binnen en heerste in de tweede en derde set : 27-25, 25-18, 25-16. Als extra toegift werd nog een vierde set gespeeld, het beste was er toen bij Sliedrecht Sport enigszins van af : 13-25.

Wedstrijdritme
Paul v.d. Ven was tevreden over het eerste optreden van zijn team in het nieuwe jaar : “Het is reuze belangrijk om kort voor zo’n belangrijke wedstrijd als die van komende woensdag weer zo snel mogelijk in het wedstrijdritme te komen. In dat opzicht heb ik vanavond goede dingen gezien, het sterkt ons in de voorbereiding op de belangrijke weken die komen gaan.“ De eerste halve finale wedstrijd tegen SV Land Taurus staat gepland voor woensdag 10 januari 2018. in sporthal De Kruisboog te Houten, aanvang 20.00 uur. De return in sporthal De Basis volgt op woensdag 24 januari 2018, aanvang 19.30 uur.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld