Sliedrecht Sport Heren1 krijgen Draisma Dynamo niet op de knieën

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In sporthal De Basis speelden zaterdagavond 29 februari 2020 Sliedrecht Sport Heren1. Ze ontvingen voor de wedstrijd in de Kampioenspoule Draisma Dynamo Apeldoorn Heren1. De wedstrijd ging na vier sets naar het team van de Veluwe met 1-3.

Sliedrecht Sport Heren1 verloren de thuiswedstrijd. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Voor een volle tribune bleef het Sliedrechtse team tijdens de eerste set voortdurend iets op achterstand. Naarmate de ’20’ in zicht kwam, kroop de setstand dichter naar elkaar. De volleyballers uit Apeldoorn tikten echter door en schreven de eerste set op hun naam met 18-25.

Spanning terug
Met een 0-1 stand wist Sliedrecht Sport Heren1 wat hen te doen stond. Vooral de eerste minuten in de tweede set trokken de spelende teams in punten gelijk op (vb 7-7, 8-9) en kwam Sliedrecht Heren1 zelfs op voorsprong en de heren wisten dat vast te houden, setstand 25-22. De spanning in de wedstrijd was met een stand van 1-1 terug.

Sterk
In de derde set namen de gasten uit Apeldoorn een spurt (vb 5-9) en ze sleepten de punten eigenlijk vrij gemakkelijk binnen. Duidelijk was dat Sliedrecht Sport Heren1 aan de bak kon. Draisma Dynamo Heren1 lieten zich sterk zien in sporthal De Basis en kwam op setpoint. Het werd 19-25, 1-2.

Spannend einde
Wat zou set vier brengen voor Eredivisionist Sliedrecht Sport Heren1. Wat kunnen de mannen van trainer-coach Paul v.d. Ven nog beginnen tegen het Apeldoornse volleybalteam? Winnen en nog een vijfde set eruit slepen? De begin partijen kwam het thuisteam op voorsprong (vb. 6-4), maar daarna kwamen Draisma Dynamo Apeldoorn Heren1 (vb 12-15) op voortdurende winst. Al liep Sliedrecht Sport Heren1 aan het eind van de set nog behoorlijk in. Punt na punt kwam het team terug. Het was een superspannend einde (vb 24-24, 25-25, 26-26), er werd geknokt om de winst en het publiek op de tribune was gaan staan. Het werd 27-27…28-28. Hoe kon de wedstrijd kantelen? Werd de spanning bij de Apeldoorners te groot? Kon Sliedrecht Sport de set pakken? Het lukte jammergenoeg net niet. Het gastteam bleek net een maatje te groot en want de set – en dus de wedstrijd – werd verloren met een setstand van 28-30.