Sliedrecht Sport Heren1 blijven lijst aanvoeren

SLIEDRECHT – Voor de tweede keer dit seizoen stonden de Heren1 van Sliedrecht Sport in eigen huis voor een volleybalwedstrijd op de sportvloer. Wederom tegen een promovendus. Na Olhaco Hoogeveen was het nu Donitas. De Groningers mochten met een 3-0 nederlaag de terugreis aanvaarden.

Blijdschap na afloop bij de Heren1 van Sliedrecht Sport. (Foto Sliedrecht Sport)

Niet alleen de koppositie werd veroverd, maar ook kon zonder reserve het Oktoberfest ingegaan worden in sporthal De Stoep. 

Vooraf was duidelijk gemaakt dat dit team niet onderschat mocht worden. Donitas was immers met overmacht kampioen geworden in de 1e divisie. Dat de sfeer en scherpte weer aanwezig waren, was al zichtbaar in de kleedkamer, waar teammanager Lukas van Heteren als DJ fungeerde en de trainers aan de hand van een zestal tekeningen het strijdplan duidelijk maakten. In het begin van de eerste set ging het gelijk op, kansen werden niet direct verzilverd, waardoor Donitas bij kon blijven. De side-out werd aan beide kanten redelijk eenvoudig gemaakt. Lange service series waren nauwelijks te vinden. De middens werden direct betrokken in het spel. Dit vertrouwen van spelverdeler Niels Vermeulen beloonden ze door vrijwel alle ballen binnen te slaan. Aan het einde van de set kon er door goed serveerwerk van Ian de Bus en Eargenell de Cuba een paar puntjes worden uitgelopen, welke ook niet meer uit handen werden gegeven: 25-21.

Scherper
De tweede set begon Sliedrecht Sport net een stukje scherper. Vrijwel direct werd de voorsprong gepakt en langzaam uitgebouwd. De pass, onder leiding van libero Tristan Keijzer, werd in alle rust aan het net gebracht en setter Vermeulen wist al zijn aanvallers goed te vinden. De ‘buitenkanten’ liepen weer als vanouds en de handen van de blokkering werden gezien als ‘vriend’. In deze set was de foutenlast enorm laag. Harde ballen werden afgewisseld met tactische balletjes en de blokkering in combinatie met de verdediging stond als een huis. Dit is het spel wat trainers Paul van der Ven en Marnix Elbers er vanaf de eerste dag proberen in te slijpen en het was dan ook mooi om te zien dat het met de week beter wordt uitgevoerd, dat belooft nog veel! Deze set werd uiteindelijk een eenvoudige prooi voor de Sliedrechtse mannen, 25-18.
 
Servicelijn
De altijd lastige derde set werd enigszins rustig begonnen, iets te rustig. Donitas wist bij te blijven en af en toe een puntje extra te pakken. Een paar rommelige ballen zorgden ervoor dat de boel weer op scherp moest worden gezet. Op dat moment stonden aanvoerder Michael van Leeuwe en Eargenell de Cuba vanaf de servicelijn op en wisten beide een serie van zo’n vijf punten neer te zetten. Het gezang vanuit het wisselvak zwengelde nog maar weer eens aan en niets de Sliedrechtse hoofdmacht meer stoppen. Vanaf 11-11 werd er gas gegeven en uiteindelijk werd de set en daarmee de wedstrijd gewonnen: 25-13 en weer drie punten in de pocket. 
 
Spektakel
Nadat ook Dames 1 de drie punten in eigen huis wist te houden werd de dag afgesloten met het traditionele Oktoberfest. Op de huidige ranglijst is Heren 1 terug te vinden op de eerste plek. Dat is alleen maar mooi, maar zorgt uiteraard ook voor extra energie bij de komende tegenstanders. Zaterdag 15 oktober 2016 wordt er een bezoek gebracht aan Zaanstad. Ook daar zijn ze tot op het bot gemotiveerd om de punten te pakken. Gelukkig is Sliedrecht dat ook, dus dat biedt garantie voor een waar spektakel. Om 19.00 uur is de aftrap.

1 gedachte over “Sliedrecht Sport Heren1 blijven lijst aanvoeren”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld