Sliedrecht Sport landskampioen volleybal

SLIEDRECHT – Sliedrecht Sport is landskampioen volleybal. De Eredivisie-finalewedstrijd in sporthal De Stoep tussen Sliedrecht Sport Dames1 – VC Sneek Dames1 werd gewonnen met (2-0) 3-1. Sliedrecht had voor de finale slechts twee sets nodig om de nationale titel te pakken.

Het is voor Sliedrecht Sport de derde keer dat de ploeg landskampioen is, dat gebeurde ook in 2012 en 2013. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Geld ging Sliedrecht-coach Matt van Wezel niet zetten ‘want dat is fraude’. Voor VC Sneek was het erop of eronder in een volle sporthal. VC-Sneek trainer Petra Groenland is er niet. Ze heeft een dubbele hennia. Ze wordt waargenomen door een assistent. Sliedrecht Sport Dames1 heeft aan twee winnende sets genoeg. Voor Sneek gaat het om vier sets! Om exact 15.43 uur kwamen de teams het veld op. In de hal is ook het college vertegenwoordigd, onder wie burgemeester Bram van Hemmen (CDA) en wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sport.

‘Volle bak erin’
Aan de aanmoedigingen vanaf de tribune zal het niet liggen. Het blauw-witte gordon was goed vertegenwoordigd in de sporthal, waar de laatste wedstrijd voor Sliedrecht Sport Dames1 wordt gespeeld. In de eerste set gingen de eerste punten naar de Friese vrouwen, maar Sliedrecht Sport kwam al snel terug. Na een aantal goede opslagen werd de druk opgevoerd vanuit het team van Van Wezel. Tijdens time-out moedigde de assistent-coach zijn dames aan ‘Volle bak erin!’ Met 25-14 werd de eerste set gewonnen. 

Strijd
Tussen de eerste en tweede set traden de cheerleaders op. Mooi tv-debuut voor veel jonge kinderen uit Sliedrecht bij de NOS. De tweede set ving om 16.07 uur aan met een opslag voor Sneek, die in het net belandde. Sliedrecht Sport kon de druk hooghouden tegen een ‘het uiterste gevend’ Sneek. De teams trokken in puntenaantal gelijk op en er werd gestreden, 26-24.

Uit spelen
De wedstrijd moest volgens de regels worden uitgespeeld ondanks dat de kampioen bekend was. Eigenlijk een wat zotte regel, want het was ondertussen al feest in de sporthal. De match was een toetje voor het publiek, onder wie vele Sliedrechters. Gespeeld werd om het spelen en ‘Niet te veel gekke dingen doen”, fluisterde Sliedrecht-coach Van Wezel zijn team toe in een time-out. Er werd in deze derde set ook druk gewisseld en afscheidng genomen van speelsters uit beide ploegen. De derde set ging met 25-27 naar Sneek en de vierde set naar Sliedrecht Sport met 25-16. Eind zaterdagmiddag was de huldiging in sporthal De Stoep. Na 36 jaar wordt afscheid genomen van sporthal De Stoep. In het volgend seizoen wordt gespeeld in sporthal De Basis aan de Craijensteijn 3.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld