Sliedrecht Sport Dames1 zien vijfde landstitel in zicht komen

SNEEK / SLIEDRECHT – De laatste keer op Sneker bodem ging het na een 0-2 voorsprong mis. De angst voor een herhaling van dit scenario bleek ongegrond. Soeverein knalden Sliedrecht Sport Dames1 zondagmiddag 21 april 2019, Eerste Paasdag, in de Sneker Sporthal over de Friezinnen VC Sneek heen: 0-3. Daarmee komt de finaleteller op 2-0 voor blauw-wit! Nog maar één zege verwijderd van vijfde landstitel.

Sliedrecht Sport Dames1 dacht duidelijk aan het publiek. Wie wil er nu niet met dit warme weer lekker buiten zijn? De klus werd dus met 0-3 geklaard, zodat de barbecues tijdig konden worden ontstoken. (Foto Peter Verheijen)

Sliedrecht Sport Dames1 had alles keurig onder controle. Grootse servicedruk, Florien Reesink pakte veel ballen in de verdediging, Fleur Savelkoel scoorde formidabel in de aanval en op de korte set-upjes via het midden had VC Sneek al helemaal geen antwoord. De eerste set was een regelrechte walk-over. Via het blok pakten de dames een paar mooie punten; Esther van Berkel had een fraaie servicereeks en VC Sneek had wat last van plankenkoorts voor het eigen publiek: 8-25.

Voorsprong
In de tweede en derde set was het meer een wedstrijd, alhoewel de overwinning geen moment in gevaar kwam. Ook in de tweede doorgang een mooie servicereeks van Esther van Berkel. Op 18-24 leek Sneek zich even op te richten, maar na drie punten ging die storm liggen en eindigde het spel met 21-25. In de derde en, zo bleek later, laatste set nam Sliedrecht steeds één of twee puntjes voorsprong en kwam Sneek steeds ook weer terug. Op 15-15 nam Vera een time-out en sprak toen magische woorden, want daarna werd uitgelopen en prijkte uiteindelijk 19-25 op het scorebord. Wederom een geweldige prestatie van onze meiden. Op naar de landstitel! Prachtig resultaat dus, waarmee alles in stelling is gebracht om woensdag 24 april 2019 thuis in De Basis het vijfde landskampioenschap binnen te slaan.