Sliedrecht Sport Dames1 weer bovenaan in kampioenspoule

door Wim van Mourik
VROOMSHOOP / SLIEDRECHT – In Vroomshoop (gem. Twenterand) hebben Sliedrecht Sport Dames1 zondagmiddag 25 februari 2018 de koppositie in de kampioenspoule terug veroverd van VC Sneek. In Overijssel werd met 3-1 gewonnen van Eurosped.

Met de setstanden: 20-25, 26-24, 22-25 en 17-25 keren de dames terug naar Sliedrecht. Sliedrecht Sport Dames1 spelen in de Eredivisie. Voor aanvang van het duel tussen de beide titelkandidaten Eurosped en huidig landskampioen Sliedrecht Sport was het de vraag, in hoeverre een sportieve revanche van de Twentse vrouwen in Vroomshoop mogelijk was na de recente nederlaag in de bekerfinale in Hoogeveen, waar Sliedrecht Sport dankzij een 3-0 zege de nationale beker in ontvangst mochten nemen. 

Matige service
Sliedrecht Sport had zich terdege op deze gang van zaken ingesteld. In dezelfde opstelling als in Hoogeveen (Lisa Vossen (SV) – Lea van Rooijen (DIA) – Esther Hullegie en Carlijn Oosterlaken (PL) – Carlijn Ghijssen-Jans en Lynn Thijssen (M) en libero Florien Reesink – pakte Sliedrecht Sport in de eerste set het initiatief, geholpen door een matige service en een te hoge foutenlast bij Eurosped. Via de tussenstanden 3-4, 5-10 werd afstand genomen naar een 11-17 tussenstand. Foutjes aan de kant van Sliedrecht Sport deden Eurosped enigszins dichterbij komen (19-22), het eindschot was daarentegen duidelijk : 20-25.

Spannende slotfase
Vanaf de tweede set kwam Eurosped beter in de wedstrijd. De soms veel scorende Carmen Oude Luttikhuis kwam beter in de wedstrijd en ook de service begon beter te lopen bij het team van trainer-coach Jan Berenden, die zijn team-captain Judith Kamphuis (uitgevallen in de bekerfinale met een knieblessure) dit seizoen niet meer in zal kunnen zetten. Eurosped nam het initiatief, steunde grotendeels op een puntenvoorsprong, die na een spannende slotfase in het voordeel van Eurosped gehandhaafd bleef : 26-24. 

Bakens verzetten
De toon leek gezet, want ook in de derde set domineerde de thuisclub, tot groot enthousiasme van de naar schatting 200 toeschouwers in sporthal Het Punt. Onder aanvoering van Carmen Oude Luttikhuis liep het uit naar 14-4, voordat Sliedrecht Sport vervolgens de bakens ging verzetten. Goede service series van Lynn Thijssen en Ana Rekar brachten een 17-17 tussenstand op het scorebord. Tot aan 22-22 bleef het spannend, Lynn Thijssen, Lea van Rooijen en Ana Rekar brachten uiteindelijk de winst in de derde set naar Sliedrecht Sport : 22-25. 

Uitblinker
Deze gang van zaken had de gemoedstoestand bij Eurosped niet ongemoeid gelaten : in de vierde set liep het vanaf het begin achter de feiten aan, en wist Sliedrecht Sport, dat een prima invallende Fleur Savelkoel en Cristie Wolt speeltijd gunde, het duel op efficiënte wijze te beslissen : 17-25. Een uitblinkende Esther Hullegie nam met 22 punten het leeuwendeel van de score voor haar rekening, Lea van Rooijen kwam tot 15 punten. Bij Eurosped was Daphne Knijff (15 punten) de meest scorende speelster.  

Andere concurrent
Trainer-coach Matt van Wezel prees de wijze, waarop zijn team de strijd was aangegaan : “ We wisten, dat dit één van de lastigste wedstrijden in de kampioenspoule zou zijn en hadden ons daar goed op ingesteld. Fouten in de tweede en derde set werden prima recht gezet, groot winstpunt uit dit duel was dat ook de ingevallen speelsters een prima prestatie leverden. Des te meer een bewijs voor het feit, dat onze brede selectie een goede basis vormt voor de strijd richting de finale van de play-offs. “ Zaterdag 3 maart 2018 treft Sliedrecht Sport een andere concurrent in de kampioenspoule : aartsrivaal VC Sneek, tweede op de ranglijst, komt naar sporthal De Basis, waar om 19.30 uur wordt begonnen. De toegang is, zoals te doen gebruikelijk, wederom gratis.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld