Sliedrecht Sport Dames1 verslaan VC Sneek Dames1 in De Basis

door Wim van Mourik
SLIEDRECHT – In sporthal De Basis werd zaterdagavond 13 januari 2018 voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van de volleybalvereniging de wedstrijd Sliedrecht Sport Dames1 tegen aartsrivaal VC Sneek Dames1 gespeeld. Deze werd door Sliedrecht Sport Dames1 gewonnen met 3-0.

Sliedrecht Sport Dames1 blijft sterk! (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De setstanden waren: 27-25, 25-18 en 25-17. Sliedrecht Sport Dames1 staan stevig op de eerste plaats in de Eredivisie. Een reportage van de wedstrijd was zaterdagavond ook te zien bij de NOS op NPO1. 

Door deze overwinning is de voorsprong op VC Sneek gegroeid tot negen punten en heeft de selectie van trainer-coach Matt van Wezel uit de resterende vier wedstrijden in de reguliere competitie nog slechts vier punten nodig om als zich als koploper te kwalificeren voor de play-offs in de kampioenspoule.

Beste eindschot
Met name in de eerste set waren beide teams het meest aan elkaar gewaagd. Sliedrecht Sport had aanvankelijk nog enige moeite het aanvalsspel van de Friezinnen, met Hester Jasper en Roos van Wijnen als belangrijkste pionnen, te beteugelen. Na een setpoint te hebben weggewerkt had de thuisclub het beste eindschot (27-25) en bouwde het vanaf dat moment aan een steeds verder groeiende dominantie in de wedstrijd.

Uitblinkend
Zonder Lea van Rooijen (niet wedstrijdfit) en Brechtje Kraaijvanger (revaliderend van een enkelblessure) groeide Sliedrecht Sport verder in de wedstrijd en kon het onder aanvoering van een uitblinkende Esther Hullegie VC Sneek de wil opleggen. Team captain Carlijn Ghijssen-Jans heerste aan het net en kon met sterke services de ambities van haar oude club verder doen reduceren. Ook libero Florien Reesink groeit naar een dusdanig goede vorm, dat zij momenteel als één van de besten op haar positie in Nederland gezien mag worden. Zo bleef de topper, die in het verleden vaak uitmondde in zinderende vijfsetters, beperkt tot drie sets, waarin Sliedrecht Sport op overtuigende wijze haar visitekaartje afgaf voor de allesbeslissende fase van het seizoen.

Alterno
Woensdag 17 januari 2018 staat de eerste halve finalewedstrijd van het Nationaal Bekertoernooi op de agenda. Sliedrecht Sport speelt dan in Apeldoorn tegen Alterno (aanvang 19.30 uur) en hoopt daar een goede basis te leggen voor de return op woensdag 31 januari 2018 in De Basis. De eerstvolgende competitie wedstrijd wordt op zaterdag 20 januari 2018 gespeeld, uit tegen Regio Zwolle Volleybal.   

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld