Sliedrecht Sport Dames1 kijkt na winst met goede moed uit naar return

SLIEDRECHT – Het Europese seizoen voor Sliedrecht Sport Dames1 is woensdagavond 23 november 2022 met winst van start gegaan. De Nederlandse landskampioen won in sporthal De Basis met 3-0 van OK Galeb uit Montenegro. Sliedrecht Sport sprak na afloop van de wedstrijd om de Challenge Cup van ‘geweldig mooi gestart’.

In De Basis werd door Sliedrecht Sport Dames1 op overrompelende wijze gewonnen van de tegenstander. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Coach Elroy had via-via nog drie wedstrijden van de tegenstander op video ontvangen en kon daardoor enig beeld krijgen van de op voorhand mysterieuze tegenstander. Wat hij daar gezien heeft, moet ‘m gerust gesteld hebben of de Montenegrinsen moeten een off-day gehad hebben in het koude Nederland. Hoe dan ook, traden de blauw-witten op volle oorlogssterkte aan, met Iris, Lana, Noa, Emma, Louise, Mille en Jolijn. De thuisploeg gaf vol gas: 8-2, wat daarna leidde via een ‘smooth’ 14-7 tot 25-12. 1-0 en de verwachting van een snelle overwinning werden gevoed.

Tekst gaat verder onder tweet.

Return wedstrijd
Dat leek in de tweede set bewaarheid te worden toen de thuisploeg op 10-5 kwam. OK Galeb BAR werd echter beter en beter en sloop dichterbij. Op 12-10 leek er even qua stand een ommekeer aanstaande, maar daarna liep blauw-wit weer fors uit. Julia kwam voor Louise en ondanks de 20-18, werd ook de tweede set een overtuigende Sliedrechtse prooi: 25-21. Dat was voor Elroy het teken om te gaan experimenteren. Eline voor Noa op de spel en Dagmar voor Jolijn op de aanval. Dat leverde een kleine achterstand op (3-5), maar resulteerde al snel in wederom een voorsprong: 10-7. Met Ellemijn voor Lana werd het nog even spannend: 11-11 en 21-21, maar daarna was het toch weer Sliedrecht wat de klok sloeg. Met een prachtige service van Ellemijn werd de wedstrijd beëindigd op 26-24. Volgende week, woensdag 30 november 2022, wacht de return in Montenegro en dan wordt duidelijk of Sliedrecht overwintert in de Europacup.