Sliedrecht Sport Dames1 ‘gunnen’ Regio Zwolle punt

ZWOLLE / SLIEDRECHT – Regio Zwolle Volleybal Dames1 heeft zaterdagavond 2 februari 2019 een punt overgehouden aan het thuisduel tegen koploper Sliedrecht Sport Dames1. Het werd 2-3.

De Zwolse formatie van coach Wilfried Groothuis knokte in het Landstede Sportcentrum voor wat het waard was en sleepte een vijfde set uit het vuur. Die beslissende set ging naar de bezoekers: 2-3 (18-25, 25-17, 10-25, 26-24 en 9-15). 

Tekst gaat verder onder tweet.

Complimenten
“Ik ben absoluut tevreden met dit resultaat”, reageert Wilfried Groothuis. “Als je kijkt naar de top vier van de eredivisie, dan vind ik Sliedrecht Sport zeker een klasse apart. Zij beschikken over heel veel power. Zij serveren met veel power en in hun aanvalsspel zit ook flink wat power. Dit team is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Eurosped, dat weer sneller volleybal speelt”, analyseert Groothuis, die zijn ploeg een 0-1 achterstand zag wegpoetsen en vervolgens hard onderuit zag gaan in de derde set: 10-25. “De manier waarop Sliedrecht speelt vraagt iets anders van onze verdediging. In dit soort wedstrijden moeten wij met tien procent boven ons eigen kunnen uitstijgen en dat houd je niet een hele wedstrijd vol.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Juiste gevoel
Ondanks de oorwassing in de derde set wist Regio Zwolle Volleybal de vierde set keurig met 26-24 naar zich toe te trekken. “Wij hebben vechtlust getoond en als collectief keihard geknokt. Kort voor de start van de play-offs was dit ideaal trainingsvoer. Wij hebben het juiste gevoel gehad in deze wedstrijd en weten welke weerstand wij moeten bieden om straks in de kampioenspoule een potje van Sliedrecht Sport te kunnen winnen.”

Tekst: Regio Zwolle Volleybal (uitgezonderd titel van artikel)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld