Sliedrecht speelt zich met weersonderbreking simpel langs L.R.C.

SLIEDRECHT – Na een rustweekend heeft het eerste elftal van v.v. Sliedrecht zaterdag 9 maart 2019 op de thuisbasis sportpark De Lockhorst een simpele 5-0 overwinning geboekt tegen de nummer 9 van de ranglijst, L.R.C. Leerdam. Een uitslag die in de eerste helft al behoorlijk gestalte kreeg bij een 3-0 ruststand.

Het gevecht om de bal. Man of the match Sjoerd v.d. Waal (rechts) in duel. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Na alle tegenslagen en emoties van de afgelopen week, vanwege het plotseling overlijden van clubicoon Wim van Mourik en daaruit volgend een gemiste training op donderdagavond, heeft het elftal van trainer v.d. Steen toch een goede prestatie neergezet. De gebeurtenissen van vorige week hebben er bij diverse spelers behoorlijk ingehakt en het was maar de vraag hoe hierop gereageerd zou worden.

Buitenkans
Behoudens het eerste kwartier, toen L.R.C. toch minimaal gelijkwaardig was aan Sliedrecht, hebben de gastheren weinig moeite gehad. Halverwege de eerste helft kreeg Sliedrecht een strafschop toegekend toen Luciano van Harlingen onreglementair werd gestopt toen hij zijn tegenstander uitspeelde. Marciano Simonis benutte, als vaste strafschopspecialist, zoals gewoonlijk deze buitenkans (1-0). Vanaf dat moment verliep alles veel gemakkelijker en was het wachten op meerdere goals. Vlak voor de pauze tikte Sjoerd v.d. Waal de 2-0 binnen toen een schot van Luciano van Harlingen niet goed werd verwerkt door doelman Thijs Janssen. Op een dieptepass vanaf eigen helft reageerde opnieuw Sjoerd v.d. Waal en scoorde 3 minuten later 3-0.

Onderbroken
In de tweede omgang bleef Sliedrecht domineren en begonnen de kansen zich op te stapelen. De verdediging van L.R.C. liet steeds meer gaten vallen, maar Sliedrecht kon hiervan vooralsnog niet profiteren. Na een uur spelen werd de wedstrijd noodgedwongen onderbroken door een fikse regen/hagel/onweersbui. Na ruim twintig minuten liet scheidsrechter van Dijk weer aftrappen en was het even zoeken naar het juiste ritme. Toen dat eenmaal weer gevonden was, kon Sjoerd v.d. Waal zijn karwei afmaken. Met nog 2 doelpunten (85e en 86e minuut) werd hij met 4 goals werd hij man of the match. Een verdiende uitslag die zeker 3 of 4 doelpunten hoger had kunnen uitvallen. Zaterdag 16 maart 2019 speelt Sliedrecht in Dalem een uitwedstrijd tegen G.J.S., aanvang 15.00 uur.