Sliedrecht speelt prima oefenpartij tegen A.S.W.H.

HENDRIK-IDO-AMBACHT / SLIEDRECHT – Omdat de competitiewedstrijden van zowel Sliedrecht tegen Montfoort SV’19, als A.S.W.H. tegen G.V.V.V., wegens coronabesmettingen waren afgelast, oefenden beide teams zaterdag 20 november 2021 op Sportpark Schildman tegen elkaar.

Danny van Laarhoven (r) draait weg van zijn tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht trad aan zonder een vijftal vaste krachten, hetgeen de coaches gelegenheid gaf om ook andere spelers speeltijd te geven. Dat dit niet ten koste ging van de kwaliteit van het spel was al gauw duidelijk. Met fris aanvallend voetbal bestreed Sliedrecht het drie klassen hoger spelende A.S.W.H. en kreeg in de eerste helft de beste en meeste kansjes. Al na tien minuten was het raak, toen een trekbal van Rodney Huijgen door de mee opgekomen verdediger Roy van ’t Hoog werd binnen getikt (0-1).

Aanvalsgolven
De verdediging van A.S.W.H. had duidelijk moeite met de drie snelle aanvallers van Sliedrecht (Huijgen, Beemsterboer en van Laarhoven) en moest noodgedwongen vaak de buitenspelval toepassen om de aanvalsgolven te onderbreken. Tien minuten voor de pauze trof A.S.W.H. wel de paal bij doelman Donatz, maar verder gaf Sliedrecht geen kansen weg.

Snel combinatiespel
De tweede helft verliep aanvankelijk wat rommelig, maar na een kwartier kwamen de Ambachters toch op gelijke hoogte. Een (te) snel genomen vrije trap op het middenveld bracht Sliedrecht wat in verwarring , waarvan A.S.W.H. dankbaar gebruik maakte (1-1). Het laatste half uur gaf weer snel combinatiespel te zien, waarbij beide teams wat mogelijkheden creëerden, maar de gelijke stand bleef op het scorebord staan. Een prima resultaat in een wedstrijd waar met vlagen heel goed werd gespeeld. Zaterdag 27 november 2021 speelt Sliedrecht thuis tegen nummer twee van de ranglijst, de SV Huizen, aanvang 14.30 uur.