Sliedrecht speelt gelijk tegen GRC14

door Wim van Mourik
SLIEDRECHT – Sliedrecht heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een zekere overwinning in de slotfase uit handen gegeven. Na een 2-0 voorsprong te hebben genomen was het alles-of-niets slotoffensief de mannen van trainer Langerak te machtig, en kon een dolgelukkig Giessen Rijswijk Cominatie 2014 (GRC’14) toch nog met een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel terug keren naar het Land van Altena.

Coen v.d. Waal en Ahmed Kelifa in een luchtduel. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Voor een teleurstellende ambiance – niet meer dan circa 120 toeschouwers hadden de weg naar sportpark De Lockhorst weten te vinden – voltrok zich aanvankelijk een matige wedstrijd.

Weinig opgelegde kansen
Een gehavend Sliedrecht, waar Dennis Verhoef, Manucho Adelino, Luciano van Harlingen (allen geblesseerd) en Bas van Stokkom (geschorst) niet beschikbaar waren, liet het meeste van het balbezit aan de gasten uit Giessen, die de punten nog hard nodig hadden om P/D wedstrijden te ontlopen. Er waren voor rust weinig opgelegde kansen te bespeuren, Sliedrecht doelman Mathijs Donatz bleek in die fase wederom een betrouwbare sluitpost.

Diagonaal schot
Na rust schakelde G.R.CV.-14 over naar een hoger tempo en ontstond er tevens meer ruimte tussen de linies. Het eerste doelpunt van Sliedrecht kwam min of meer uit de lucht vallen : in de 63e minuut wist Sjoerd v.d. Waal met een droge, trefzekere knal doel te treffen (1-0). Amper een kwartier later zag de aanvoerder van Sliedrecht opnieuw zijn kans schoon : met een fraai diagonaal schot gaf hij doelman Dennis Mijdam opnieuw het nakijken : 2-0. Sliedrecht dacht de winst binnen te hebben en bracht in de slotfase de A-junioren Jordan de Paus, Jesse Steegwijk en Jort de Bruijn binnen de lijnen.

Ruim uitgemeten blessuretijd
G.R.C. zette aan voor een slotoffensief en leek in de 90e minuut loon naar werken te krijgen : een toegekende strafschop van Samed Köksal werd echter door doelman Donatz fraai gestopt. In de daaropvolgende door scheidsrechter van Vreeswijk ruim uitgemeten blessuretijd sloeg G.R.C. alsnog toe : Wilco van Rossem en Henri Verstegen brachten hun team alsnog langszij : 2-2.  Sliedrecht sluit het seizoen zaterdag 26 mei 2018 af met een uitwedstrijd tegen W.N.C. dat nog volop in de race is voor de derde periodetitel. Het duel op sportpark De Korte Woerden te Waardenburg begint om 14.30 uur.