Sliedrecht snoept puntje bij Almkerk

ALMKERK/SLIEDRECHT – In de uitwedstrijd tegen Almkerk heeft Sliedrecht zaterdag 29 april 2023 misschien wel meer gekregen dan het verdiende. Want in een niet al te beste wedstrijd van beide kanten wist Sliedrecht alleen de laatste twintig minuten aardig tegenspel te bieden, maar mocht over de gehele wedstrijd gezien tevreden zijn met de 0-0 einduitslag.

Dominique Mahu zit ‘in de tang’ bij Tim van Stek en Jamiro Libretto. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Het eerste kwart van de wedstrijd gaf niet veel kijkspel te zien. Het sterkere Almkerk hield Sliedrecht onder druk, maar wist niet meer dan enkele kleine mogelijkheden te creëren.

Balbezit
Sliedrecht wist moeilijk raad met balbezit en kon nauwelijks een goede aanval opzetten. Voor de pauze kreeg Almkerk twee mogelijkheden om de score te openen. Eerst schoot aanvoerder Jelle Stalenhoef net over de lat en even later had Jonathan van Eerd een diagonale pass kunnen afronden, maar schoot voorlangs. Sliedrecht kon het doelman Dennis van Duin aan de andere kant geen enkele keer moeilijk maken.

Juiste impuls
Almkerk besefte dat het er in de tweede helft nog een schepje bovenop moest doen en in de eerste tien tot vijftien minuten doorstond Sliedrecht enige hachelijke momenten, maar ook bij de gastheren ontbrak de precisie. Langzamerhand kroop Sliedrecht wat uit de schulp en na een dubbele wissel werd geschakeld naar een wat aanvallender concept. Dit wierp zijn vruchten af, want het spel verplaatste zich naar de Almkerk-helft, zonder dat er overigens kansen ontstonden. Een extra wissel, waarbij de langdurig geblesseerde Dennis Verhoef zijn opwachting weer maakte, gaf de juiste impuls om er een slotoffensief uit te persen.

Meest tevreden
Het mocht niet baten, want de paar kleine kansjes die hieruit ontstonden konden niet worden verzilverd en de tegenstoten van Almkerk waren in die fase minstens zo gevaarlijk. Een gelijkspel waarmee Sliedrecht achteraf het meest tevreden over mag zijn. Sliedrecht is nu twee weken vrij en komt op zaterdag 20 mei weer in actie in de thuiswedstrijd tegen DUNO, aanvang 14.30 uur.