Sliedrecht snoept punt bij hoogvlieger DZC’68

DOETINCHEM / SLIEDRECHT – Het eerste elftal van v.v. Sliedrecht reisde zaterdag 11 februari 2023 naar Doetinchem voor de belangrijke wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst DZC’68. In een meer spannende dan mooie wedstrijd nam Sliedrecht een belangrijk punt mee naar huis, het werd 2-2.

De jeugdige Levi Wijers (l) geeft doelpuntenmaker Jesper Vonk weinig ruimte. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Met een ziekenboeg vol blessuregevallen en grieppatiënten, wist de ploeg van Marco Verbeek een verdiend gelijkspel te bewerkstelligen. Mede dank zij de inzet van enkele jeugdspelers werd een 2-2 gelijkspel behaald. Naast de vele blessures en zieken moest binnen een kwartier ook Mike van Kraay worden gewisseld nadat hij hard op zijn heup was gevallen. De wedstrijd golfde heen en weer, waarbij DZC’68 wel de controle over het spel hield. Sliedrecht moest vaak noodgedwongen met lange ballen naar de voorhoede de druk op het doel verminderen.

Beheerst
Na een goed half uur dreigde de tegenstander van Robby v.d. Wetering gevaarlijk te worden binnen het 16-meter gebied, waarbij hij zich graag naar de grond liet trekken. De toegekende strafschop werd goed ingeschoten door Thomas Kleinlugtebeld (1-0). In het restant van de eerste helft bleef de wedstrijd aardig in evenwicht, maar in de extra minuten wegens de blessure van Van Kraay, werd bij een goed lopende aanval van Sliedrecht over rechts door Danny van Laarhoven de bal laag voorgezet waarbij Jackie Oomen beheerst de bal binnenschoof (1-1). Een prima opsteker om te gaan rusten.

Belangrijk punt
Direct na de pauze liep DZC’68 opnieuw uit door een “lucky goal” van Jesper Vonk (puntertje via de binnenkant van de paal) hetgeen 2-1 betekende. Het spel van Sliedrecht werd er niet beter op, te veel slordigheden, maar wel volop inzet waardoor de tegenstander toch de nodige moeite had om de partij af te maken. Toen na een uur spelen uit een cornerbal Roy van ’t Hoog de 2-2 binnenkopte veerde Sliedrecht weer op. De laatste tien minuten gooide DZC’68 alles remmen los, maar was te slordig in de afwerking. Hierdoor werd weer een belangrijk punt binnengehaald in de strijd om lijfsbehoud. Zaterdag 18 februari 2023 is er geen competitievoetbal. Zaterdag 25 februari 2023 staat thuis de inhaalwedstrijd tegen SVL op het programma, aanvang 14.30 uur.