Sliedrecht in serieuze degradatiezorgen

door Joop Hartog
VEEN / SLIEDRECHT – Ook in de uitwedstrijd van zaterdag 11 maart tegen Achilles Veen was Sliedrecht niet in staat om uit de gevarenzone te komen. Met een 4-2 nederlaag is Sliedrecht zelfs nog vaster in de probleemhoek gekomen, doordat Breukelen een punt sprokkelde tegen SV Hoek, en daardoor eveneens 11 wedstrijdpunten heeft.

Arie Lock had een moeilijke middag tegen spits Murat Korkmaz. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht startte fris en leek Achilles een moeilijke middag te willen bezorgen. Maar binnen 20 minuten keken de mannen van Michel Langerak toch weer tegen een forse 2-0 achterstand aan. Eerst krulde Theo Martens in de 13e minuut uit een vrije trap van ruim 20 meter de bal in de bovenhoek die niet door de muur werd afgedekt en doelman Lobbezoo verzuimde die hoek voor zijn rekening te nemen (1-0). Vijf minuten later opnieuw een vrije trap vanaf dezelfde plaats die werd ingekopt door Rowin van Zaanen (2-0).

Passing vaak slordig
Toch veerde Sliedrecht weer op toen bij een goed lopende aanval toen Dennis Verhoef werd gevloerd en Stefan van Dam uit de toegekende strafschop feilloos 2-1 scoorde. Het spel golfde daarna wat heen en weer, terwijl niet veel kansen werden gecreëerd waarbij Achilles gemakkelijker en sneller de bal rond speelde dan Sliedrecht. De passing was bij Sliedrecht vaak slordig en het was dan ook goed te zien dat in het geheel Achilles meer kwaliteit had dan Sliedrecht. Vlak voor rust verhoogde opnieuw Rowin van Zaanen de voorsprong naar 3-1 toen hij uit een scrimmage voor het doel hard inschoot. Op slag van rust redde de paal Sliedrecht voor een nog grotere achterstand.

Tweede strafschop
De tweede helft begon Sliedrecht met een fel tegenoffensief dat direct uitmondde in een tweede strafschop. Het was opnieuw Dennis Verhoef die werd gevloerd toen hij zijn tegenstander dreigde te verrassen. Ook deze tweede strafschop werd prima door Stefan van Dam verzilverd (3-2). Na bijna een uur spelen voltooide Rowin van Zaanen zijn hattrick door een voorzet vanaf de linkerflank hard in te schieten (4-2).

Degradatiespook
Met Luciano van Harlingen voor (de geblesseerd geraakte) Stefan van Dam begon Sliedrecht aan een slotoffensief, dat soms wel spectaculair was, maar weinig echte kansen opleverde, behalve wat mogelijkheden om van afstand te schieten. Ook Jordy de Jong maakte na maanden blessureleed weer zijn opwachting en verving Arif Irilmazbilek. Het mocht niet baten, Sliedrecht moest de meerdere erkennen in het hooggeplaatste Achilles, dat gemakkelijker en sneller combineerde. Het degradatiespook wordt steeds dreigender en het ziet er naar uit dat Sliedrecht zich moet voorbereiden op extra degradatie/promotie rondes, om van directe degradatie nog maar niet te spreken. Zaterdag 18 maart 2017 speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen Spijkenisse. Aanvang is 14.30 uur.