Sliedrecht probleemloos naar volgende ronde

SLIEDRECHT – Het eerste elftal van de v.v. Sliedrecht heeft zaterdag 1 juni 2019 in de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse vrij eenvoudig met 4-1 gewonnen van SV Honselersdijk. Met deze overwinning is de eerste horde genomen in een knock-out systeem, waarbij nog 2 wedstrijden gewonnen dienen te worden alvorens te promoveren.

Roy van ’t Hoog in duel met 2 tegenstanders. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Onder prima weersomstandigheden met veel publiek heeft Sliedrecht zeker niet diep hoeven te gaan. Vlot combinerend werden de Westlandse bezoekers onder druk gezet, waarbij Honselersdijk zich graag liet terugzakken, maar de povere tegenstoten brachten de Sliedrechtse verdediging absoluut niet in verwarring. Het initiatief lag duidelijk bij Sliedrecht dat wel een aantal kansen kreeg, maar tot 5 minuten voor de rust moest wachten op een doelpunt. Roy van ’t Hoog slalomde het 16-metergebied binnen en werd gevloerd. De door scheidsrechter v.d. Ketterij toegekende strafschop werd perfect ingeschoten door Marciano Simonis (1-0).

Tekst gaat verder onder tweet.

Dieptepass
In de tweede helft leek Sliedrecht wat gretiger, was wat feller in de duels en schroefde het tempo wat op. Dit leverde na 5 minuten al een tweede doelpunt op, toen Sjoerd v.d. Waal zich knap vrijspeelde en de bal binnenschoof (2-0). Kort daarna maakt Dennis Verhoef een einde aan de illusies van Honselersdijk, toen hij naar binnen sneed en de 3-0 binnen krulde. Sjoerd v.d. Waal maakte na een dieptepass zijn tweede en Sliedrechts vierde goal. Honselersdijk profiteerde nog wel een keer van een slippertje in de Sliedrecht verdediging waarbij invaller Lars Ammerlaan keeper Donatz kon paseren (4-1), Donatz die overigens één van de rustigste middagen in deze competitie beleefde.

Komende zaterdag
Door deze overwinning blijft Sliedrecht in de race om promotie en speelt dinsdagavond 11 juni de volgende promotiewedstrijd tegen Roda’46 uit Leusden, dat zelf op zaterdag 1 juni met 0-1 won van CSV Apeldoorn. Zaterdag 8 juni 2019 speelt Sliedrecht op neutraal terrein van de vv. Haarsteeg de KNVB – Districtsbekerfinale tegen SV Heeze, aanvang 14.30 uur.