Sliedrecht pakt op de valreep volle winst

NIEUWEGEIN / SLIEDRECHT – In de lastige uitwedstrijd tegen Geinoord heeft v.v. Sliedrecht zaterdag 5 maart 2016 goede zaken gedaan. Met een matige eerste helft en een goede tweede helft werd tegen de nummer 6 van de ranglijst met 0-1 gewonnen.

Jordy de Jong en Roy Leeuwestein belagen het doel van Geinoord (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Dat naderhand bleek dat ook concurrent en koploper DFS Opheusden had verloren, was voor trainer Kees van Loon een kwestie van bonuspunten. “We moeten eerst zelf winnen en wat de concurrentie doet, daar heb ik geen invloed op. En ik vind dat we vandaag verdiend gewonnen hebben, bijna niets weggegeven en vooral in de tweede helft, toen we weer met buitenspelers gingen spelen, de beste kansen hebben gecreëerd. We hadden het eigenlijk eerder moeten beslissen”, aldus een tevreden oefenmeester.

Fraaie reactie
Het enige echte hoogtepunt van de eerste helft speelde zich af na ca. 20 minuten, toen Rob v.d. Wetering bij een bal aanname de bal ongelukkig tegen de hand kreeg. Scheidsrechter Wagner die een prima wedstrijd floot, kon niet anders dan een strafschop geven. Robert Maat mocht het klusje klaren, maar met een fraaie reactie wist doelman Basjan Munten de niet al te best geschoten bal te stoppen. Een opsteker voor Sliedrecht dat verder in die eerste helft geen potten kon breken. De goed georganiseerde achterhoede onder leiding van Jan-Maarten van Dijk hield de Sliedrechtse voorwaartsen goed in bedwang en zo kon het geliefde spelletje via de snelle Jordy de Jong maar moeilijk op gang komen.

Last van de schouders
De tweede helft gaf een heel ander beeld. Met twee vleugelaanvallers die veel dieper speelden, werd Geinoord ver teruggedrongen op eigen helft.  Al na 2 minuten had Van Harlingen de kans op de openingstreffer, maar zijn inzet kwam recht in de handen van de doelman. Michael Potkamp kreeg na een kwartier een grote kans om te scoren, maar zijn boogbal belandde op het dak van het doel. Na een klein half uur kwam de van een voetblessure herstelde Dennis Verhoef in het veld voor Roy Leeuwestein. Iedereen voelde dat deze wedstrijd niet in 0-0 kon eindigen en dat bleek ook wel. Vijf minuten voor tijd kwam een pass van Johan Versluis bij Jordy de Jong die na een snelle rush zijn befaamde voorzet gaf op de inlopende Dennis Verhoef die 0-1 binnenschoof. Een last viel van de schouders van de spelers, want natuurlijk wist men al dat bij rust concurrent DFS op achterstand stond, zodat vandaag gewonnen moest worden en dat straalde het elftal in de eerste helft niet, maar in de tweede helft zeker wel uit. Sliedrecht is hierdoor weer alleen koploper in de 1e klasse A, met 3 punten voorsprong op DFS en 11 punten op nummer 3 Breukelen.