Sliedrecht niet opgewassen tegen fel DHSC

UTRECHT / SLIEDRECHT – De uitwedstrijd die Sliedrecht zaterdag 7 oktober 2017 in de Utrechtse wijk Ondiep speelde tegen promovendus D.H.S.C. is toch anders gelopen dan men zich had voorgesteld. Na de goede wedstrijd van vorige week moest Sliedrecht deze keer met 2-1 het onderspit delven.

Luciano van Harlingen en Danny van Laarhoven bestoken DHSC-verdediging. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Vooropgesteld dat DHSC een aardige ploeg is, die individueel toch wel wat goede spelers huisvest, is de nederlaag grotendeels te wijten aan het feit dat de absolute wil om te winnen bij de gastheren meer tot uiting kwam dan bij Sliedrecht. Hierdoor werden meer persoonlijke duels gewonnen, hetgeen in grote lijnen het krachtsverschil weergaf.

Bal onderschepping
Al vroeg in de wedstrijd kreeg Manucho Adelino een prachtige kans om de score te openen, maar zijn te zwakke inzet werd door keeper Niels Renes onschadelijk gemaakt. Ook Danny van Laarhoven zag zijn doelpoging in een wirwar van spelers smoren. Uitgespeelde kansen deden zich het eerste half uur niet voor. Doordat beide teams probeerden ver van eigen doel te spelen was het speelveld vaak klein. Bij een bal onderschepping van de fysiek sterke Christian Gandu vijf minuten voor de pauze werd niet adequaat ingegrepen en kon de linkerspits verrassend vanaf 20 meter in de verre hoek schieten (1-0).

Penalty overnemen
Bij de start van de tweede helft kwam Ahmed Kelifa de geblesseerd geraakte Dennis Verhoef vervangen. Binnen tien minuten gaf Kelifa zijn visitekaartje af toen hij van een misverstandje tussen doelman en verdediger dankbaar profiteerde (1-1). Nauwelijks een minuut later sloeg DHSC weer terug toen een aanvaller binnen de beruchte lijnen door Van Stokkom werd gestuit. De altijd spraakmakende scheidsrechter Elissen zag er een strafschop in. Doelpuntenmaker Gandu zou het vonnis voltrekken, maar keeper Michael Donatz stopte zijn inzet, waarop Elissen vond dat Donatz te vroeg bewoog en liet de penalty overnemen. Voor de tweede keer was het wel raak (2-1) en liep Sliedrecht weer achter de feiten aan.

Veldoverwicht
Lennard van Geel kwam Adelino vervangen en van Stokkom werd naar de frontlinie gestuurd. Het mocht niet baten, Sliedrecht leek machteloos om doelrijpe kansen te creëren en zocht hopeloos naar oplossingen. De thuisclub spijkerde het eigen doel dicht en probeerde op allerlei manieren de wedstrijd te vertragen. Het overgrote deel van de tweede helft had Sliedrecht wel een sterk veldoverwicht, maar kon de muur voor het doel van keeper Renes niet slechten. Na afloop ontstond er op het veld nog een discussie met de scheidsrechter waarop hij nog een gele en zelfs een rode kaart trok voor keeper Donatz. Zaterdag 14 oktober 2017 speelt Sliedrecht thuis tegen het Gorkumse G.J.S., aanvang 14.30 uur.