Sliedrecht oefent tegen SteDoCo

HOORNAAR / SLIEDRECHT – In het kader van het Steenplaza Toernooi speelde de selectie van v.v. Sliedrecht dinsdagavond 2 augustus 2016 tegen het in de 3e divisie uitkomende SteDoCo en behaalde een 3-3 gelijkspel.

Trainer Michel Langerak gebruikte deze wedstrijd ook weer om alle 18 meegereisde spelers aan het werk te zien. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De 4-4-2 startopstelling bestond uit 8 ‘nieuwelingen’ en slechts 3 spelers die ook vorig seizoen in de hoofdmacht speelden. In een gelijkopgaande wedstrijd opende Coen v.d.Waal met een strafschop na 25 minuten de score (0-1), nadat Luciano van Harlingen binnen de 16-meterlijn was gevloerd. Vijf minuten voor de pauze bracht spits Arif Irilmazbilik uit een voorzet van Reinier den Hoed de stand op 0-2. Een verdiende voorsprong voor Sliedrecht dat weliswaar niet foutloos, maar bij vlagen goed georganiseerd speelde.

Snelle aanval
Na de rust, waarbij 6 spelers werden gewisseld, kwam Sliedrecht goed uit de startblokken. Een mooie snelle aanval, waarbij op rechts Jordy de Jong werd gelanceerd door Rob v.d. Wetering, leverde een puntgave voorzet op waarmee spits Dennis Verhoef wel raad wist (0-3). Het antwoord van SteDoCo kwam via een vliegend schot van Kevin Patijn dat dwars door een kluwe van spelers in de bovenhoek verdween. Een kwartier voor tijd mikte Joran Schröder via de binnenkant van de paal de 2-3 binnen.

Vlagsignaal genegeerd
Terwijl de klok al 95 min. aangaf liet de scheidsrechter gewoon doorspelen en toen uit een corner, die ver buiten de aangewezen kwartcirkel genomen werd, de 3-3 werd binnengekopt, pas toen floot de leidsman voor het eindsignaal. Ook het vlagsignaal van de neutrale assistent-scheidsrechter werd genegeerd en zodoende voorkwam de leidsman een blamerende nederlaag van Stedoco.

Voor Sliedrecht was het een leerzame oefenwedstrijd. Zaterdag 6 augustus 2016 speelt Sliedrecht op datzelfde toernooi in Hoornaar tegen 1e klasser L.R.C. Aanvang 13.30 uur.