Sliedrecht oefent op hoofdklasse niveau

VEEN / SLIEDRECHT – Omdat het zaterdag 16 april 2016 geen competitieverplichtingen had, oefende het eerste team van v.v. Sliedrecht tegen hoofdklasser Achilles Veen, dat op de ranglijst op een keurige 3e plaats staat. Zo kon het elftal van trainer Kees van Loon alvast kennismaken met het hoofdklasse niveau, want de grote wens om naar de hoofdklasse te promoveren krijgt toch langzaam vorm.

Middenvelder Paul Scheurwater ‘klemgezet’ tussen 2 tegenstanders. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht trad aan zonder de (licht) geblesseerden Joey Rijsdijk, Stefan van Dam, Reinier den Hoed, Johan Versluis en Jordy de Jong. Daardoor kregen Tim van Stek, Shurnell Francois en Allard Dobbe een basisplaats en ook Dennis Verhoef was weer vanaf het beginsignaal van de partij. Keeper Basjan Munten stond in deze oefenpartij zijn plaats af aan stand-in Olaf Slob. Dat het in de hoofdklasse vanaf minuut één serieus toegaat, liet Achilles snel weten. In de 3e minuut moest Slob al capituleren bij een belegering van zijn doel. Sliedrecht was wakker en wist in de eerste helft aardig partij te geven. Achilles was weliswaar de bovenliggende partij, maar Sliedrecht hield met een gelegenheidsopstelling de tegenstander toch aardig  van het lijf. Het combinatiespel en de handelingssnelheid van de tegenstander was beter en voor rust kreeg Sliedrecht toch twee keer hulp van de paal om een verdere achterstand te voorkomen. Ook Roy Leeuwestein zag zijn poging via de keeper op de lat belanden, zodat met een 1-0 stand werd gerust.

Geflatteerd maar verdiend
De start van de tweede helft was voor beide partijen ronduit saai te noemen, totdat na een uur spelen Sen Aerts voor 2-0 zorgde. In die fase werd Roy Leeuwesteijn vervangen door Jordy de Jong en miste Achhilles een paar flinke kansen. Tien minuten voor tijd leek het wel of Sliedrecht het welletjes vond. In drie minuten tijd liep Achilles vrij gemakkelijk uit naar 5-0. Een enigszins geflatteerde maar zeker wel verdiende uitslag. Waarschijnlijk was Sliedrecht al in gedachten bij a.s. zaterdag 23 april, wanneer JSV Nieuwegein op bezoek komt en Sliedrecht begint aan de laatste 4 ‘finale’competitie wedstrijden, met als doel de zo felbegeerde promotie naar de hoofdklasse. Aanvang op de Lockhorst 14.30 uur.