Sliedrecht O12-1 zegeviert in wervelende voetbalshow

SLIEDRECHT – Zaterdag 2 september werd Het nieuwe voetbalseizoen is zaterdag 2 september 2017 afgetrapt voor Sliedrecht 012-1 met een thuiswedstrijd in het bekertoernooi tegen ASWH. In ASWH troffen zij direct een tegenstander van formaat. Het team komt namelijk uit in de hoofdklasse, waar Sliedrecht in deze leeftijdscategorie genoegen moet nemen met een klassering lager. Sliedrecht 012-1 won de wedstrijd met 9-2.

Sliedrecht deelde op eigen kunstgras de lakens uit en liet ASWH alle hoeken van het veld zien.Na het eerste fluitsignaal was er wel een groot klasseverschil te zien, alleen was dit tegen alle verhoudingen in. (Archieffoto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Door een heersend middenveld lukte het ASWH niet om de middellijn over te steken waardoor de Sliedrechtse verdediging in de openingsfase nog vrij weinig te doen had. ASWH daarentegen moest met man en macht verdedigen en kwam moeizaam onder de Sliedrechtse druk vandaan, al binnen 6 minuten liep Sliedrecht uit naar een 3-0 voorsprong door een goal van Daan Spek en 2 goals van Julius Gort. Halverwege de eerste helft kwam ASWH iets meer in hun spel en begon iets brutaler te voetballen, maar telkens wanneer zij dachten een fatsoenlijke aanval op te zetten stond de Sliedrechtse verdediging als een huis en gaf vrijwel niets weg. Ruststand: 4-0

Illusie ASWH te niet
Hoewel Sliedrecht gaandeweg de tweede helft iets gas terug had genomen wisten zij vlak voor rust nog wel uit te lopen naar een riante 4-0 ruststand doordat Daan Spek zijn 2e van deze ochtend binnen schoot. Bij aanvang van het tweede bedrijf dacht ASWH normaal gesproken een verloren wedstrijd te spelen, ware het niet dat zij door ietwat slordig uitverdedigen van Sliedrechtse kant razendsnel op 4-1 kwamen. Maar de koud ingevallen Dyon Boekweit deed de illusie van ASWH al heel snel teniet door 4 maal op rij te scoren met zijn linker, rechter en met het hoofd. Met 8-1 op het scorebord leek Sliedrecht af te stevenen op dubbele cijfers maar helaas werden er nog enkele grote kansen gemist, ASWH wist zelfs nog een speldenprik uit te delen door de 8-2 binnen te werken. Daan Lanser bracht vlak voor tijd de marge terug op 7 goals door uit een corner de 9-2 tegen de touwen te schieten en daarmee de eindstand te bepalen. Dit uit 2 vorige teams samengestelde elftal oogt als een vriendenteam dat elkaar veel gunt, als zij dit niveau blijven halen kunnen zij wel eens een heel leuk seizoen tegemoet gaan! Het werd 9-2.