Sliedrecht niet aangemeld voor Europees geld wifihotspots

BRUSSEL / SLIEDRECHT – Op de vraag bij de gemeente of ook Sliedrecht zich heeft aangemeld net als 67 andere Nederlandse gemeenten in Nederland voor WIFI5EU, het Europese project voor gesubsidiëerde wifihotspots, komt woensdag 5 december 2018 een kort, maar krachtig, antwoord ‘Nee’. Daarna volgt geen verdere uitleg door de afdeling Communicatie.

Uit de hele Europese Unie kwamen 13.198 aanmeldingen, zo bericht begin november 2018 de Europese Commissie. De meeste uit Italië. Eerder dit jaar was er een mogelijkheid om in te schrijven en de gemeente Sliedrecht heeft deze gemist of bewust niet meegedaan. 

Openbare Wifihotspots
De Europese Unie wil gemeenten de komende jaren gratis wifi aanbieden op openbare plaatsen. Voor de aanmeldingsronde heeft de Europese Commissie 42 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het geld kan worden verdeeld over 2.800 gemeentes die elk 15.000 euro krijgen. Dat geld wordt geïnvesteerd in openbare wifihotspots in publieke ruimtes, zoals bibliotheken, musea en parken.

Nog een kans
Drie aanmeldingsrondes staan nog op de rol tussen nu en 2020 met een budget van 120 miljoen euro.

1 gedachte over “Sliedrecht niet aangemeld voor Europees geld wifihotspots”

  1. Slim. Waarom zou je dat willen als steeds meer 4G abbo’s onbeperkt data aanbieden voor een laag tarief, dan ga je toch niet op een onveilig wifi zitten…

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld