Sliedrecht moet in slotfase gelijkmaker incasseren

SLIEDRECHT – De eerste competitiewedstrijd eindigde in mineurstemming doordat Sliedrecht op eigen veld tegen nieuwkomer Almkerk in blessuretijd nog de gelijkmaker moest incasseren (1-1).

Luciano van Harlingen (rechts) in duel met Remy Roodenburg van Almkerk. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De start van de wedstrijd was veelbelovend. Met goed combinatiespel werd Almkerk vastgezet op eigen helft en na ruim een kwartier kon Luciano van Harlingen de bal achter keeper Korebrits koppen (1-0). Maar al snel zakte het tempo en was Sliedrecht niet meer zo superieur. De gasten die voetbaltechnisch wel een maatje kleiner waren dan Sliedrecht compenseerden dit met veel overtuiging en duelkracht. Een ruststand van 1-0 was dan ook een logische stand.

Alles-of-niets offensief
Na de pauze een ongewijzigd beeld: Sliedrecht bleef voetballend de tegenstander de baas, maar wist dit niet om te zetten in doelkansen. Bij enkele doelpogingen van o.a. Coen v.d. Waal was doelman Korebrits een aantal keren de reddende engel voor Almkerk. Een alles of niets offensief ver in blessuretijd leverde Almkerk loon naar werken op, toen Niels Nieuwesteeg de gelijkmaker (1-1) binnenkopte. Een enigszins teleurstellend resultaat dus, dat a.s. zaterdag 29 september rechtgezet kan worden want dan speelt Sliedrecht een uitwedstrijd in Woerden tegen Sportlust’46, aanvang 14.30 uur.