‘Sliedrecht moet groots worden in groenbeleid’

SLIEDRECHT – De nieuwe politieke partij Slydregt.NU wil dat er geld wordt uitgetrokken voor de openbare ruimte. “Het belabberde groenbeleid is elk jaar een terugkerende ergernis van vele Sliedrechters. Dit manifesteert zich in vieze sloten die vol zitten met eendekroos en het onkruid dat welig tiert in de straten van Sliedrecht”, zegt aankomend lijsttrekker Mark Jongeneel (Slydregt.NU) zondag 16 juli 2017.

Het ziet er onverzorgd uit. Onkruid zondag 16 juli 2017 nabij de Rijnstraat en IJsselstraat. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vele Sliedrechters wijzen de gemeente daar volgens Jongeneel op, maar de gemeente weigert in beweging te komen. “Tot de media erover gaat berichten. Dan worden de bestuurders opeens wakker op het gemeentekantoor aan de haven. Deze afwachtende houding heeft er in geresulteerd dat er nu onnodig vissen en jonge watervogels zijn gestorven in onze sloten en singels. Dit was niet nodig geweest bij een adequaat optreden van de gemeente. Je kunt immers beter voorkomen dan genezen. Het kwaad is inmiddels geschied”, aldus Jongeneel. Dit jaar heeft de gemeente Sliedrecht een overschot van 3 miljoen euro. Jongeneel: “Investeer een gedeelte hiervan in het verbeteren van het groenbeleid. Dat is het advies van Slydregt.NU. Zorg dat de sloten en singels goed worden onderhouden. Dat het onkruid uit de straten wordt verwijderd. En dat Sliedrecht qua groen er verzorgd uitziet. Een verzorgd Sliedrecht is een goed visitekaartje.” 

2 gedachten over “‘Sliedrecht moet groots worden in groenbeleid’

 1. Helemaal mee EENS!
  Bij ons raam Karekietstraat staat het onkruid bijna twee meter hoog.
  Reactie gemeente: nul komma nul.
  Ja, ene Robert zegt dat wij 79 en 81 jaar oud dat zelf moeten doen.
  Daar gaat het niet om.
  Er is beloofd dat er wordt gemaaid!
  10 to 15 meter van het raam wordt elke week gemaaid.
  Wij betalen belasting!
  Beloofd is beloofd!

Een reactie plaatsen