Sliedrecht moeizaam naar overwinning

WOUDENBERG / SLIEDRECHT – De eerste competitiewedstrijd in en tegen Woudenberg zaterdag 5 september 2015 werd weliswaar winnend met 2-3 afgesloten, maar kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Een behoorlijke 1e helft, werd afgewisseld met enkele momenten waarin het eerste elftal van voetbalvereniging Sliedrecht de controle van de wedstrijd aan de gastheren moest laten.

De start was hoopgevend, want Sliedrecht nam direct het initiatief. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Een schot van Johan Versluis op de paal na 4 minuten had al een vroege voorsprong kunnen betekenen.

Prima aanval
Sliedrecht dicteerde het grootste deel van die eerste helft, maar kon dit nog niet vertalen in doelpunten; ook een grote kans van Luciano van Harlingen werd niet verzilverd. Kort voor rust dan toch een prima aanval, waarbij van Harlingen een voorzet afleverde bij de 2e paal waar Dennis Verhoef vrij kon inkoppen (0-1). “We controleerden de eerste helft en begonnen ook goed aan de 2e helft met een prima 2e goal”, aldus trainer Van Loon, “daarna hebben we de wedstrijd niet volwassen genoeg uitgespeeld”

Impuls
Direct na de pauze een te korte terugspeelbal in de Woudenberg verdediging, waar Stefan van Dam pijlsnel tussensprong en de verbaasde keeper Daan Schennink het nakijken gaf (0-2). De wedstrijd leek beslist, maar 5 minuten later dan toch weer die onnodige slordigheid: totaal onnodig balverlies van Joey Rijsdijk stelde Kevin Bakker in de gelegenheid om de aansluitingstreffer binnen te schieten (1-2). Woudenberg begreep dat er nog meer te halen was en zette Sliedrecht vast op eigen helft, zonder dat het uitgespeelde kansen kreeg, behoudens een kopbal van Rick Staal die naast het doel verdween. Na een uur spelen was het opnieuw Stefan van Dam die zijn team de juiste impuls gaf. Een goede storende actie leverde balbezit op waarmee de aanvoerder van Sliedrecht wel raad wist (1-3).

Dekkingsfout
Woudenberg gaf de strijd niet op. Terwijl Sliedrecht Luciano van Harlingen wisselde voor Shurnel Francois, zette de gasten alles op alles om opnieuw de aansluiting te vinden en die kwam ook. In de 72e minuut tikte invaller Mark van Ginkel de 2-3 binnen na een dekkingsfout in de Sliedrecht defensie. Roy Leeuwestein en Glenn Scheepbouwer kwamen als verse krachten Jordy de Jong en Dennis Verhoef vervangen en Sliedrecht moest alle zeilen bijzetten om de volle winst mee naar huis te nemen. Diep in blessuretijd redde doelman Basjan Munten de 3 punten door een
harde schuiver onschadelijk te maken.

Verbeterpunten
Aanvoerder Stefan van Dam analyseerde na de wedstrijd: “Ik speelde voor mezelf wel lekker vandaag, maar in z’n totaliteit hebben we niet echt goed gespeeld. In ieder geval een belangrijke winst met nog voldoende verbeterpunten.

Zaterdag 12 september 2015 speelt Sliedrecht thuis op De Lockhorst tegen Zuidvogels uit Huizen. Aanvang 14.30 uur.