Sliedrecht met wisselvallig spel naar volle winst

SLIEDRECHT – Tegen G.D.C. uit Eethen, de voorlaatste ploeg uit de 1e klasse A, heeft Sliedrecht zaterdag 20 februari 2016 een 3-1 thuisoverwinning geboekt. Een uitslag die niet zo gemakkelijk werd gerealiseerd tegen een ploeg die moet knokken om uit de degradatiezone te komen.

Speler van v.v. Sliedrecht Roy Leeuwestein in actie, de maker van het eerste doelpunt. Sliedrecht kon niet gehele wedstrijd domineren, maar pakte toch 3 waardevolle punten. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De start van de wedstrijd was veelbelovend. Met snel positiespel nagelde Sliedrecht de tegenstander vast op eigen helft en al na 6 minuten kwam na een snelle uitbraak een prima voorzet van –wie anders- Jordy de Jong bij de vrijstaande spits Roy Leeuwestein die feilloos 1-0 binnenkopte.

Te weinig diepgang
Luttele momenten later een half-volley van Michael Potkamp die rakelings naast de kruising verdween en ook een kopbal van Paul Scheurwater tegen de lat had een beter lot verdiend. Sliedrecht hield het overwicht, maar de aanvallen eindigden te vaak in een overvol strafschopgebied en werd er te weinig diepgang gemaakt in het spel. De verdediging van G.D.C. bleef aardig overeind en het was dan ook niet verwonderlijk dat ondanks het veldoverwicht van Sliedrecht de rust aanbrak met de te schrale 1-0 voorsprong.

Prima 2e goal
“De eerste 20 minuten speelden we goed en hadden we de wedstrijd moeten beslissen”, analyseerde trainer Kees van Loon na afloop. “Al vroeg in de tweede helft werd het spel slordiger en leden we te veel balverlies. Met een prima 2e goal, zowel de assist als de afronding, hebben we toch het doel vandaag bereikt, nl. 3 punten” besloot van Loon. Maar voor het zover was moest Sliedrecht toch eerst nog een tegengoal slikken. Ruim 20 min. voor tijd strafte invaller Mitchell Landbrug een aarzeling in de verdediging af (1-1).

Strafschop
Vijf minuten later het mooiste moment van de wedstrijd toen een fantastische pass van Luciano van Harlingen door Jordy de Jong met een prachtige schuiver werd afgerond in een 2-1 voorsprong. In de voorlaatste minuut kreeg Sliedrecht nog een strafschop die (te) gemakkelijk werd toegekend door de verder prima leidende scheidsrechter Jansen. Op de punt van het 16 metergebied werd de opkomende Rob v.d. Wetering omver gelopen door een verdediger op een moment dat de keeper al balbezit had. Het cadeautje werd door Stefan van Dam keurig verzilverd 3-1. Zaterdag 27 februari 2016 is een inhaaldag en heeft Sliedrecht geen competitieverplichtingen. Voor een eventuele oefenwedstrijd gelieve u de website van v.v. Sliedrecht in de loop van de week te raadplegen.