Sliedrecht loopt over Oranje Wit heen

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Het eerste elftal van voetbal vereniging Sliedrecht heeft zaterdag 23 november 2019 in de uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht ongenadig uitgehaald. Na een 0-5 voorsprong met de rust liep het elftal van trainer/coach van der Steen naar een alleszeggende 1-9 overwinning. Een zege waarop niets viel af te dingen en die gemakkelijk nog hoger had kunnen uitvallen.

Anthony Fortes Furtade (rechts) ontdoet zich van zijn tegenstander. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Een zeer matig Oranje Wit was vanaf de eerste minuut niet opgewassen tegen het vaak sprankelende voetbal dat Sliedrecht vanaf de eerste minuut liet zien. Al na vier minuten tikte Marciano Simonis de 0-1 binnen op aangeven van Quincy Bartens en twee minuten later had het al 0-2 kunnen zijn, ware het niet dat de door Simonis genomen penalty door keeper Luc Francissen prima werd gestopt.

Onnodige slordigheden
Maar Sliedrecht denderde gewoon door en breide de ene combinatie aan de andere waardoor de Oranje Wit verdediging regelmatig in paniek was. Het grote overwicht werd voor rust uitgedrukt in nog vier doelpunten. Dennis Verhoef zorgde voor 0-2, Quincy Bartens nam nummer drie en vier voor zijn rekening en Simonis kogelde vanaf 25 meter 0-5 binnen. Toch had Sliedrecht voor de pauze een paar onnodige slordigheden in het spel, waardoor Oranje Wit twee dotten van kansen kreeg, waar heel slecht mee werd omgesprongen.

Klem in bovenhoek
In de tweede omloop mocht Marciano Simonis al snel een strafschop nemen omdat Verhoef werd vastgehouden. Deze keer faalde hij niet (0-6). Opnieuw Verhoef rondde het voorbereidend werk van Jordy de Jong goed af (0-7) en daarna kon Oranje Wit wat terug doen via een toegekende strafschop die door Jearion Martina werd verzilverd (1-7). Een verre vrij trap van Akram Chentouf werd voor de goal door alles en iedereen gemist hetgeen 1-8 betekende en het mooiste doelpunt kwam een kwartier voor tijd van invaller Fabian Steenhuizen die vanaf 20 meter klem in de bovenhoek Schoot (1-9). Een met vlagen heel goed voetballend Sliedrecht had deze wedstrijd geen kind aan het zeer pover spelend Oranje Wit dat zich in de onderste regionen bevindt. Zaterdag 30 november 2019 speelt Sliedrecht thuis tegen Montfoort SV’19, de aanvang is 14.30 uur.