Sliedrecht komt goed weg met gelijkspel

door Joop Hartog
NIEUWEGEIN / SLIEDRECHT – In de uitwedstrijd van zaterdag 12 december 2015 bij JSV Nieuwegein, is Sliedrecht als koploper in de 1e kl. A goed weggekomen met een 0-0 gelijkspel.

Met het resultaat mag Sliedrecht, mede gezien het aantal gecreëerde kansen, zeker niet ontevreden zijn. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

De gastheren die een 4 plaats bezetten hadden hun huiswerk goed gedaan en wisten Sliedrecht ver weg te houden van hun doel.

Aan banden gelegd
Met name de eerste helft gaf een veldspel te zien waar je niet al te vrolijk van werd. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en waarbij aan Sliedrecht-zijde de gevaarlijkste wapens, beweeglijkheid van Dennis Verhoef en snelheid plus voorzet van Jordy de Jong, volledig aan banden werden gelegd. De eerste kleine mogelijkheid deed zich pas voor na 25 min. spelen toen Michael Pothuis net naast het doel mikte. JSV probeerde het een aantal keren van afstand door schoten van o.a. Bjorn v.d. Horst en topscorer Barry Zwezerijnen, maar de juiste richting ontbrak steeds. Vlak voor rust leek spits Zwezerijnen doel te treffen, maar Basjan Munten pareerde de inzet prima met de voet. Op het middenveld was JSV vaak de meerdere, vooral door het ongelooflijk harde werken van centrale middenvelder Jonathan Mehrez die overal opdook en ballen oppikte. Een dubbelblanke stand bij rust in een niet al te beste wedstrijd, waarop Sliedrecht niet zijn stempel kon drukken.

Trage opbouw
Na rust kwam Allan Dobbe de plaats innemen van rechtsback Tim van Stek. Sliedrecht leek het eerste kwartier de bovenliggende partij en de meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten, maar al snel verzandde de wedstrijd weer in het niveau van de eerste helft, nl. een te trage opbouw van achteruit en te weinig beweging door spelers zonder bal. Achteraf lichtte trainer Van Loon toe: “De tegenstander hield veel mensen achter de bal en wachtte tot wij de fout zouden maken in de passing. Ik heb de ploeg hier in de rust voor gewaarschuwd, dus wat dat betreft hebben we die fout niet gemaakt”. Toch had JSV in die beginfase van de 2e helft wel op voorsprong kunnen komen. Na een snelle combinatie over de rechterkant schoot Bjorn v.d. Horst laag en hard in maar opnieuw bewees Basjan Munten dat hij in goede vorm steekt. Een half uur voor tijd veranderde Sliedrecht enigszins van tactiek door Roy Leeuwesteijn als diepe spits te posteren voor Luciano van Harlingen, om zodoende de lange bal te kunnen hanteren. Ook dit hielp Sliedrecht niet verder, want JSV hield de gelederen achterin goed gesloten.

Niet ontevreden
In de slotfase mocht Sliedrecht nog enkele keren de handen dichtknijpen bij pogingen van Ferdi Vrede en Michiel v.d. Valk (beide keren net over het doel geschoten). Bijna had Stefan van Dam zijn ploeg nog naar de volle winst geschoten, maar zijn vrije trap ging voorlangs het doel, terwijl in de slotminuut de man-van-de-wedstrijd Basjan Munten nog volledig gestrekt moest om een kopbal van Soulaiman Akani tot corner te verwerken. Uiteindelijk bleef het 0-0, een resultaat waarmee Sliedrecht, mede gezien het aantal gecreëerde kansen, zeker niet ontevreden mag zijn. Officieel zit het eerste deel van de competitie er op en begint de winterstop, maar Sliedrecht heeft zaterdag 19 december 2015 nog een uitwedstrijd in te halen tegen Montfoort. I.v.m. de sneller invallende duisternis begint deze wedstrijd om 14.00 uur.