Sliedrecht kent nog geen vuurwerkbeleid voor jaarwisseling 2019 / 2020

SLIEDRECHT – Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht zijn er al een maand uit. Er komt één vuurwerkshow op het drierivierenpunt met de jaarwisseling 2019 / 2020. De binnenstad van Dordrecht wordt vuurwerkvrij. Niet alle Drechtstedengemeenten zijn er uit. De gemeente Sliedrecht is er een krap half jaar voor de overgang naar 2020 nog niet uit. 

Hoe zit dat met Sliedrecht? Ook vuurwerkvrij en één show ergens? Ruim een maand kon Sliedrecht24 op een antwoord wachten van het gemeentebestuur. Met een excuses ‘dat het zo lang duurde’ kwam dat maandag 8 juli 2019. “Er is op dit moment niet meer te melden dan dat we bezig zijn met het vuurwerkbeleid voor de komende jaarwisseling. Als dat klaar is, is het de bedoeling om de pers uit te nodigen om te vertellen wat we gaan doen. Maar op dit moment is er dus nog niks te melden”, zegt woordvoerder Ferdinand Koppejan van de gemeente Sliedrecht.

Buurgemeente
Naar aanleiding van dit gesprek en de resultaten van een onderzoek van het Onderzoekcentrum Drechtsteden (gevestigd in het gemeentekantoor van de gemeente Sliedrecht-red.) heeft de Dordtse burgemeester een voorstel opgesteld. Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht zeggen tegemoet te komen aan de wens van een groeiend aantal organisaties en inwoners voor een fijne en veilige jaarwisseling. De vuurwerkshow van de drie gemeenten kost rond € 25.000,–. Deze kosten worden gedeeld. Het voornemen in Dordrecht is ook om te stoppen met het toestaan van vreugdevuren. Vreugdevuren zijn in principe verboden. Het college van Dordrecht wil buurtbewoners gaan wijzen op de mogelijkheden van bestaande subsidies voor wijkwensen. Daarmee kunnen bewoners tijdens de jaarwisseling andere buurtactiviteiten organiseren. Dit jaar krijgen leerlingen van groepen 7 en 8 van alle Dordtse basisscholen een gratis vuurwerkbril aangeboden. Of Sliedrecht de gemeente Dordrecht op punten volgt, is dus nog niet bekend. 

1 gedachte over “Sliedrecht kent nog geen vuurwerkbeleid voor jaarwisseling 2019 / 2020”

  1. Ga er maar vanuit dat hier gewoon afgestoken gaat worden! Pak illegaal spul maar aan en gastjes die zich niet aan de tijden houden.
    De vertrutting slaat door, nog even dan mogen we niets meer! Kom zeg…. 1 keer per jaar traditioneel uurtje vuurwerk afsteken laat ik.me niet afnemen!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld