Sliedrecht JO13-1 neemt punten mee na draak van wedstrijd

DORDRECHT / SLIEDRECHT – In het nogal rommelige wedstrijdschema stond voor Sliedrecht JO13-1 zaterdag 17 maart 2018 een competitiewedstrijd tegen Oranje Wit JO13-1 op het programma. Vlak voor de winterstop eindigde dezelfde wedstrijd voor de beker in 0-3. Oranje Wit had dus wat recht te zetten en Sliedrecht wil graag verder omhoog op de ranglijst. Koppelaar was een weekendje weg en Akomolafe was ziek. Ook bij Oranje Wit ontbraken een aantal spelers in verband met ziekte.

Merijn Heezen was ’the man of the match’.

Onder een flauw zonnetje werd op een ondanks de vorst uitstekend bespeelbare kunstgrasmat afgetrapt. Het was Oranje Wit dat brutaal het initiatief nam en Sliedrecht was duidelijk nog niet met de wedstrijd bezig. Vooral in de passing was Sliedrecht erg slordig waardoor vaak de bal zomaar werd ingeleverd bij de tegenstander.

Scoren
Naarmate de wedstrijd vorderde knokte Sliedrecht zich terug in de wedstijd en nam ook het initiatief over. Het spel speelde zich meer en meer af op de helft van Oranje Wit zonder dat Sliedrecht goede kansen kon creëren. De eerste goede mogelijkheid was voor van de Graaf maar hij stond net buitenspel. Even later kreeg dezelfde van de Graaf een enorme kans maar in plaats van de bal met rechts simpel in de hoek te schuiven, ging hij toch op zoek naar zijn linkerbeen. Dat schot werd geblokt en de grootste kans op 0-1 ging voorbij. Het lukte Sliedrecht toch om nog voor de rust de 0-1 te scoren. De eindelijk weer eens in de basis gestarte van der Knaap werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de prima leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Mark Buijs wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal hard en hoog raak. Op slag van rust had de bal zomaar weer op de stip kunnen gaan toen Buijs ook werd aangetikt binnen de beruchte lijnen maar nu deed de scheidsrechter niets.

Snel vergeten
In de tweede helft zakte het toch al niet al te hoge niveau nog verder weg. Oranje Wit probeerde met meer fysieke kracht en soms zelfs gemene overtredingen de gelijkmaker te forceren. Het piepte en het kraakte bij Sliedrecht maar elke keer als het mis dreigde te gaan kon Merijn Heezen de boel repareren. En bij de enige grote kans voor Oranje Wit wist Visser redding te brengen. Sliedrecht had de score kunnen verdubbelen maar Heezen vond op de doellijn een speler en Koetsveld twijfelde ook te lang bij een schietkans. Uiteindelijk lukte het Sliedrecht om de nul vast te houden en nam het in een draak van een wedstrijd de punten mee naar huis. Punten noteren en verder snel vergeten. Dat was de enige juiste conclusie na deze wedstrijd. Om er toch iets positiefs uit te halen, alle spelers werkten keihard voor een goed resultaat.