Sliedrecht JO13-1 naar kwartfinale beker na ruime zege

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Op de laatste speeldag van 2017 trok Sliedrecht JO13-1 zaterdag 16 december 2017 naar Dordrecht om het daar op te nemen tegen competitiegenoot Oranje Wit JO13-1. In de competitie eindigde het treffen in een zeker niet saaie 0-0. Het werd zaterdag: 0-3.

Voetballer Merijn Heezen scoorde twee keer. (Foto Mirjam Goedhart)

Met enige vertraging begon iets na elf uur de wedstrijd met als inzet een plaats in de kwartfinale van de beker.

Gezapig potje voetbal
Al vroeg in de wedstrijd kreeg Sliedrecht via Mark Buijs een enorme kans op 0-1. Buijs kon zomaar doorlopen naar het doel van Oranje Wit maar faalde jammerlijk oog in oog met de keeper. Even later leek Merijn Heezen de 0-1 binnen te koppen maar zijn kopbal eindigde via de grond in de handen van de keeper. Sliedrecht was veel beter dan Oranje Wit maar omdat Sliedrecht ook niet met volle overtuiging liep te voetballen werd het een gezapig potje voetbal. Zo’n tien minuten voor de rust kreeg Boaz Elsinga plots een grote kans om te scoren. Goed doorgelopen pikte hij de bal uitstekend op en ook hij miste oog in oog met de keeper. Dat Sliedrecht toch met een voorsprong kon gaan rusten kwam door de oplettendheid van de scheidsrechter. Hij zag uitstekend dat de cornerbal van Buijs via Heezen net over de lijn werd gestopt en kende het doelpunt toe.

Goede kansen
Na de rust werd de wedstrijd iets levendiger. Sliedrecht schoot uit de startblokken met een prachtige aanval over de rechterflank. Buijs stuurde met een mooie steekpass Youri Koetsveld op pad die op zijn beurt een prima voorzet afleverde richting Jort Kraaijeveld. De centrale middenvelder schoot de bal prachtig hard en hoog in het doel. Oranje Wit kon alleen in de buurt van het doel van Mike Visser komen via vrije trappen die ook niet gevaarlijk waren. Halverwege de tweede helft schoot Heezen zijn tweede doelpunt binnen, weer uit een corner van Buijs. In het restant waren er nog goede kansen voor Van de Graaf, Buijs en Elsinga maar er werd niet meer gescoord.

Uitstekend gepresteerd
Door deze 0-3 overwinning (waarin Levi Wijers werd verkozen tot Man of the Match) gaat Sliedrecht door naar de volgende ronde in de beker, de kwartfinale. Daarmee sluit Sliedrecht een uitstekende eerste seizoenshelft af met wederom een overwinning. Aan het begin van het seizoen was het afwachten hoe de ploeg van trainer Van Kooten en assistent Borsje zou gaan presteren op het hogere niveau maar met een keurige zesde plaats en een plaats in de kwartfinale is er uitstekend gepresteerd.