Sliedrecht is De Merino’s thuis de baas

SLIEDRECHT – Zaterdag 2 april heeft Sliedrecht tegen De Merino’s uit Veenendaal gedaan wat het moest doen. Met een dik verdiende 2-0 overwinning blijft het koploper in de 1e klasse A, nog steeds op de voet gevolgd door D.F.S. uit Opheusden.

Doelpuntenmaker Roy Leeuwestein wordt geknuffeld door teamgenoten. Van links naar rechts: Jordy de Jong, Roy Leeuwestein, Michael Potkamp en Stefan van Dam. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Een wedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst was op voorhand geen gemakkelijke opgave, temeer omdat deze ploeg eerder dit seizoen Sliedrecht de eerste nederlaag toebracht; maar zaterdag waren de rollen duidelijk omgedraaid,

Geen rust gegund
Sliedrecht gaf de tegenstander geen kans en haalde de volle winst binnen. Over de manier waarop was trainer Kees van Loon duidelijk tevreden. “De Merino’s speelde vandaag de 3e wedstrijd binnen 8 dagen dus de opdracht was om ver vooruit te spelen en ze geen rust te gunnen. Dat is prima uitgevoerd, alleen jammer dat we de eerste helft van een 5-tal goede kansen geen enkele konden benutten, zodat je bij rust nog met lege handen staat”. Vooral de eerste 20 tot 25 minuten kreeg Sliedrecht mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot Stefan van Dam vanaf 16 meter over, zag de doorgebroken Paul Scheurwater zijn inzet belanden op de voet van de uitlopende keeper Jeroen Vrolijk en kopte opnieuw Scheurwater uit een corner van dichtbij recht in de handen van de doelman. Ook Luciano van Harlingen wist in de slotminuut in riante positie het net niet te vinden.

Balonderschepping
De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste omgang. Toch was het een uitbraak over rechts van de Merino’s via de handige Arjan Groenleer die keeper Basjan Munten tot een uiterste krachtsinspanning dwong, maar de Sliedrechtse sluitpost tikte de bal keurig uit de benedenhoek. Zo rond het uur spelen ging bij de gasten toch langzaam het kaarsje uit en na 2 ten onrechte teruggefloten acties wegens buitenspel, was het dan toch raak. Bij een balonderschepping op eigen helft, kwam Jordy de Jong in balbezit en perste er een snelle solo uit, waarna de meegelopen Roy Leeuwestein keurig werd bediend en 1-0 binnen kon schuiven.

Heerlijke lob
Toch gaven de gasten het nog niet op en moest Johan Versluis, die vooral in de eerste helft vaak voor zijn verdediging opereerde, nu zijn volle lichaamslengte in het schot van Michael Foltan gooien vlak voor het doel van Munten. Sliedrecht bleef de bovenliggende partij en kreeg opnieuw een paar dikke scoringskansen die niet werden verzilverd. Uiteindelijk was het Michael Potkamp, die in de 77e minuut werd weggestuurd door Paul Scheurwater en alleen voor de uitlopende keeper Vrolijk een heerlijke lob afleverde en 2-0 scoorde. De moegestreden Leeuwestein, die toch weer zijn doelpuntje meepikte, werd afgelost door de nog steeds niet geheel fitte Dennis Verhoef. Na afloop was er nog wat onzekerheid over de laatst gemelde tussenstand bij D.F.S. omdat daar heel lang een gelijke score was. Uiteindelijk bleek toch ook D.F.S. de volle winst te hebben behaald, zodat dit voor Sliedrecht geen “bonuspunten” opleverde, het verschil blijft 2 punten met deze naaste belager.

Zaterdag
Volgende week gaat Sliedrecht op bezoek bij W.N.C., dat zaterdag 2 april 2016 weer won en in een flow lijkt te zitten. Weer geen gemakkelijke opgave, maar het vertoonde spel van vandaag tegen De Merino’s geeft toch zeker weer moed op een goed resultaat. Aanvang van de wedstrijd in Waardenburg is 14.30 uur.