‘Sliedrecht in wintertijd’ thema tijdens ‘Koffie met…’ in bibliotheek

SLIEDRECHT – In bibliotheek AanZet gaat het dinsdag 6 december 2022 tijdens de ontmoeting ‘Koffie met…’ over ‘Sliedrecht in wintertijd’. Dat ius tussen 10.30 – 12.00 uur op Scheldelaan 1. De Historische Vereniging Sliedrecht komt langs over te vertellen hoe dat was in vroeger jaren. De toegang is gratis. 

Deze historische foto is gemaakt in de toenmalige Wijk C. (Foto Historisch Archief Sliedrecht)

Over de tijd dat er nog een dikke laag ijs lag.

Neem nu het jaar 1929, toen er kon worden geschaatst op de rivier de Merwede (Foto onder – Historisch Archief Sliedrecht)

2 gedachten over “‘Sliedrecht in wintertijd’ thema tijdens ‘Koffie met…’ in bibliotheek”

  1. Mijn opa woonde in het Huis met de Stoel op het dak beneden de winkel. Aan het huis was een prachtige serre gebouwd met grote galzen schuifdeuren. Daar werd de hele zomer gewoond. s Winters trok men weer naar de achtergelegen woonkamer. Een glazen schuifdeur en dikke gordijnen onttrokken de serre de gehele winter aan het zicht.
    Met de huidige energiecrisis komt deze jeugdherinnering weer bovendrijven.

  2. Toen mijn opa eind jaren ’30 kwam wonen in de Sliedrechtse Biesbosch vroeg hij van te voren hoe vaak de Merwede nou dicht vroor. Nou zeiden de mensen ongeveer eens in de 10 jaar, zeg maar: als er ook een elfstedentocht is. Ja; vertelde hij ons: toen ik er 10 jaar woonde was de Merwede al 4 keer dichtgevroren geweest. En dat was goed opletten, want het ijs was niet overal even dik, omdat de rivier er onder door stroomde en het ijs daardoor aan de onderkant ook sleet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld