Sliedrecht hard onderuit op eigen veld

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – De tegenstander van zaterdag 23 april 2016 was JSV Nieuwegein, de nummer 7 van de ranglijst. In de heenwedstrijd kwam Sliedrecht goed weg met een 0-0 gelijkspel, maar op eigen (kunstgras)veld zou tegen deze ploeg, die niets meer te winnen of verliezen heeft, een betere uitslag mogelijk moeten zijn. Niets was minder waar, met een 0-3 nederlaag werd Sliedrecht hard onderuit gehaald.

Voetbalvereniging Sliedrecht was JSV Nieuwegein zaterdagmiddag niet de baas en verloor op de Lockhorst. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Op de kruising
Een afwachtend begin van beide teams werd ruw verstoord toen na 9 minuten door een slordigheid in de defensie Barry Zwezerijnen plotseling opdook voor keeper Basjan Munten, die Sliedrecht al vroeg voor een tegengoal behoedde. Nauwelijks een minuut later brak Jordy de Jong op rechts door en zijn schot zeilde net voorlangs. De strijd was opengebroken en beide ploegen probeerden de controle over de wedstrijd te krijgen. Op links had verdediger Reinier den Hoedt zijn handen vol aan de beweeglijke Jonathan Mehrez, die in de heenwedstrijd ook al een moeilijk af te stoppen speler was. Toch was Sliedrecht in die fase dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van Stefan van Dam vanaf 18 meter belandde over de muur op de kruising. De laatste 10 minuten waren voor JSV Nieuwegein, want met 2 doelpunten van Bjorn v.d. Horst stond Sliedrecht voor een zware opgave om dat in de tweede helft recht te breien.

Geblaft maar niet gebeten
“We hebben geblaft maar niet gebeten”, concludeerde trainer Kees van Loon na afloop. “In de beginfase kregen we twee goede mogelijkheden om te scoren, maar dat lukt dan niet. En later was er weer een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar als de eindpass niet goed is dan houdt alles op” stelt hij vast. “Bij de eerste twee doelpunten (0-1 in de 33e min. en 0-2 in de 36e min.) was er verdedigend geen druk op de bal en daarna hadden we niet voldoende kracht en macht om terug te komen”, stelde de oefenmeester teleurgesteld vast.

Niet slagvaardig genoeg
Aan het begin van de tweede helft kwam Dennis Verhoef voor Luciano van Harlingen, hetgeen wat meer venijn in de aanval bracht, maar Sliedrecht kon slechts een paar kansen creëren. Zo kopte Dennis Verhoef naast uit een prima voorzet van Rob v.d.Wetering, was Jordy de Jong in kansrijke positie niet slagvaardig genoeg en kopte Gavier Breidel naast de kruising uit een corner. JSV deed het wat dat betreft beter: Nadat Mehrez een kwartier voor tijd de bal had ontfutseld van Gavier Breidel, bediende hij van der Horst die zijn hattrick kon completeren (0-3). Nee, Sliedrecht had inderdaad geblaft, maar niet gebeten. Het lukte allemaal net niet, het was niet zuiver genoeg, niet fel genoeg en de absolute wil om te winnen straalde er ook niet van af. De grootste concurrent DFS maakte geen fout en dus is de voorsprong geslonken tot één punt. Met nog 3 wedstrijden te gaan wordt het wel heel spannend.
Zaterdag 30 april 2016 speelt Sliedrecht opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is Woudenberg te gast op de Lockhorst, aanvang 14.30 uur.