Sliedrecht geeft wedstrijd uit handen

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Koploper Sliedrecht moest zaterdag 13 februari 2016 aantreden in Aalst tegen Roda Boys/Bommelerwaard, de nummer 12 van de ranglijst. Na een 0-2 voorsprong en een tiental grote kansen, waarbij enkele keren paal en lat werden getroffen, kon Sliedrecht het karwei niet afmaken. In het laatste kwartier sleepten de gastheren met inzet zelfs nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Sliedrecht verspeelt 2 belangrijke punten bij laagvlieger Roda Boys/Bommelerwaard. (Foto Joop Hartog – Sliedrecht24)

Na de verwachte opportunistische start van de thuisclub nam Sliedrecht al snel het initiatief en stapelden de kansen op een doelpunt zich op. Binnen een kwartier was al twee keer het houtwerk geraakt en had Sliedrecht via Roy Leeuwestein en Luciano van Harlingen ruime mogelijkheden om op een 3 of 4-0 voorsprong te komen. Die voorsprong kwam in de 17e minuut, toen een schot van Roy Leeuwestein van de paal terugkaatste en via Roda-verdediger Rik van Leeuwen in het doel verdween (0-1). Het antwoord van Roda Boys bleef beperkt tot wat druk naar voren met enkele corners als resultaat. De tegenstoten van Sliedrecht waren gevaarlijker; o.a. een schot op de paal van Stefan van Dam en enkele ouderwetse rushes van Jordy de Jong deden de verdediging van Roda sidderen, maar ook niet meer dan dat, want de precisie ontbrak en Sliedrecht ging de rust in met de wetenschap dat dit klusje toch wel geklaard zou kunnen worden.

Volharden in kansen missen
Na ruim een uur spelen kon Paul Scheurwater uit een scrimmage die ontstond bij een corner, hard en droog 0-2 binnenschieten. Hier vóór had Sliedrecht al volop de gelegenheid gehad om minstens twee keer te scoren, maar Van Dam en Van Harlingen verzuimden beiden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Roda Boys restte niets anders de aanval te zoeken en deed dat niet onverdienstelijk. Onder leiding van alleskunner Toby Tan vocht de thuisploeg zich naar voren. Bij een rare dwarrelbal in de Sliedrecht verdediging werd niet goed gedekt en kon Jean-Philip Becht 1-2 scoren. Sliedrecht bleef volharden in kansen missen, want ook in die fase werden nog enkele 100% kansen om zeep gebracht. En een ongeschreven wet is dan dat je het noodlot over jezelf afroept: twee minuten voor tijd viel uit een onoverzichtelijke situatie zelfs de 2-2. “Als je minstens tien kansen niet benut, je raakt 3 keer het houtwerk en je geeft in het laatste kwartier 2 doelpunten weg, dan kan ik daar niets aan doen. Ik kan ze er tenslotte niet zelf intrappen”, aldus een gedesillusioneerde trainer Van Loon. Was het een kwestie van zelfvertrouwen, of gemakzucht ? “Dat weet ik niet, maar in ieder geval niet doortastend genoeg. Het geeft wel een goed gevoel dat we veel, zelfs heel veel kansen hebben gecreëerd, maar dan moeten er wel een paar invliegen.”

Tweede plaats
Door dit gelijkspel zakt Sliedrecht naar de tweede plaats met een gelijk puntenaantal als DFS Opheusden. A.s. zaterdag 20 februari 2016 ontvangt Sliedrecht G.D.C. uit Genderen op de Lockhorst. Aanvang 14.30 uur.