Sliedrecht geeft volle winst uit handen

SLIEDRECHT – De gehele wedstrijd met 1-0 voor staan en in de slotminuut de volle winst uit handen geven en de gelijkmaker incasseren (1-1). Dat overkwam Sliedrecht zaterdag 4 februari 2023 in de thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel. Een teleurstellend resultaat, dat geheel onnodig was. Aanvoerder Coen v.d. Waal liet direct na afloop in de kleedkamer dan ook zijn ongenoegen duidelijk blijken voor deze blamage.

De hardwerkende Danny vanLaarhoven in duel met Jordi Ruijsch. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

In de eerste helft waren de partijen aan elkaar gewaagd, waarbij Sliedrecht wel even schrok toen na een klein kwartier een verre vrije trap van Nico Sparta bovenop de lat terecht kwam. Maar Sliedrecht kreeg de beste kansen. Eerst was het Juninho van Ree die een hoge bal perfect aannam, zijn tegenstander uitkapte en fraai over keeper v.d. Heijden lepelde (1-0). Kort voor de pauze had Sliedrecht de tweede treffer moeten scoren, toen de ijverige Danny van Laarhoven een trekbal snoeihard onder de lat kopte, maar keeper v.d. Heijden redde voortreffelijk.

Niet goed gepositioneerd
Ook in de tweede helft kreeg Sliedrecht aanvankelijk nog een paar goede scoringskansen. Bijvoorbeeld een harde schuiver van Quinton Eugenia, die met de voet door v.d. Heijden werd gestopt. Maar ook keeper Donatz kreeg werk te verrichten toen hij een verraderlijke inzet van Daan Schreuders onschadelijk moest maken. Nivo Sparta bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar aanvankelijk kon Sliedrecht in verdedigend opzicht, met een uitstekend spelende Levy Wijers, goed stand houden. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd gebeurde het dan toch. De niet goed gepositioneerde Sliedrechtse verdediging, gaf Bram Nijhoff de gelegenheid om vrij in te schuiven en de voorzet doeltreffend af te ronden (1-1).

Onnodig gelijkspel
Een absoluut onnodig gelijkspel, vond ook trainer/coach Marco Verbeek, die zijn ploeg een aardige eerste helft zag spelen, maar in de slotfase niet volwassen genoeg was om deze voorsprong over de streep te trekken. Zaterdag 11 februari 2023 speelt Sliedrecht in Doetinchem tegen DZC’68, één van de topploegen in de 1e klasse D, aanvang 15.00 uur.