Sliedrecht geeft DTS’35 goed partij, maar faalt in afwerking

EDE / SLIEDRECHT – Opnieuw kon Sliedrecht zaterdag 29 oktober 2022 in de uitwedstrijd tegen DTS’35 in Ede, in aanvallend opzicht, geen potten breken. Sliedrecht bood de nummer twee van de ranglijst goed tegenspel, maar heeft nog steeds de grootste moeite om te scoren en verloor met 2-0.

De Sliedrechtse aanval (zwart tenue) kon geen bres slaan in de DTS’35-defensie. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Zonder de geblesseerde Coen v.d. Waal en Sem v.d. Pijl had Sliedrecht de wedstrijd aardig onder controle, maar één enkel slippertje in de defensie was na ruim een kwartier toch voldoende voor DTS’35 om een voorsprong te nemen. De centrumspits Ali Shapoul onttrok zich aan de mandekking van de Sliedrechtse verdediging en werd op tijd aangespeeld om gemakkelijk 1-0 binnen te schuiven. Een fikse tegenvaller, want de wedstrijd was goed in balans zonder dat er uitgespeelde kansen werden gecreëerd.

Andere draai
Door deze meevaller kregen de gastheren meer vertrouwen en moest Sliedrecht even gas terug nemen om zich te herpakken. In die fase kreeg DTS’35 nog twee kopkansen, maar de eerste van Shapoul miste de kracht en de tweede was een harde kopbal van verdediger Joel van Wijk die net over het doel ging. Het wachten was op een tactische zet van één van beide partijen om de wedstrijd een andere draai te geven, maar tot de rust bleef verder alles in evenwicht.

Spervuur
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, d.w.z. voorzichtig aanvallen zonder al te veel risico’s te nemen. Al naar gelang de wedstrijd vorderde werd Sliedrecht sterker, maar de juiste afwerking van de aanvallen liet steeds te wensen over. In de slotfase gooide Sliedrecht wel alle remmen los en was verschillende keren dicht bij de gelijkmaker, maar bij een spervuur aan schoten op het doel was er vanwege een overvloed aan verdedigers geen doorkomen aan.

Prachtige rush
Toen enkele minuten voor het eindsignaal invaller Nehkomi Veldt via een prachtige rush het Sliedrechtse strafschopgebied binnendrong en zijn solo bekroonde met een mooi doelpunt (2-0) was de nederlaag voor Sliedrecht een feit. Eigenlijk een onnodige nederlaag, maar de paar kleine slippertjes in verdedigend opzicht en het gemis aan stootkracht voorin, werd Sliedrecht (opnieuw) noodlottig. Zaterdag 5 november 2022 speelt Sliedrecht thuis tegen LRC Leerdam, aanvang 14.30 uur.