Sliedrecht dwingt tegenstander in sterk verdedigende rol en wint

MONTFOORT/SLIEDRECHT – Na de duidelijke overwinning van vorige week op FC De Bilt heeft Sliedrecht zaterdag 23 april 2022 opnieuw een mooie overwinning behaald. In Montfoort werd tegen Montfoort SV’19 met 2-4 gewonnen in een aantrekkelijke partij tegen een sluwe tegenstander waar Sliedrecht in het verleden regelmatig moeite mee had.

Akram Chentouf maakt het aanvoerder Timo Bakker erg lastig. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

In de eerste helft was Sliedrecht veruit de beste ploeg. Met soepel lopende combinatie werd de tegenstander in een sterk verdedigende rol gedwongen. Kansen waren echter in die fase erg schaars, maar na 25 minuten werd de score toch opengebroken. Een snelle aanval over links werd door Dennis Verhoef via de binnenkant va de paal ingeschoten (0-1). Binnen drie minuten stond de 0-2 al op het scorebord toen Verhoef een verdediger te slim af was en Chris Boom in staat stelde te score. Tot die tijd had de verdediging van Sliedrecht nauwelijks tegenstand gehad, vooral in de laatste fase voor rust durfde Montfoort nauwelijks van eigen helft te komen.

Strafschop
Met twee ongewijzigde teams werd de tweede helft aanzienlijk spannender. Montfoort moest komen en deed dat ook, maar een snelle uitval na drie minuten stelde Niels Nieuwesteeg in staat om beheerst zijn tegenstander af te schudden en vervolgens 0-3 te scoren. De wedstrijd leek gespeeld, maar Montfoort gaf zich nog niet gewonnen. Met veel elan golfden de aanvallen op het Sliedrechtse doel af en na een kwartier moest Mathijs Donatz een vrije trap vanaf de 16 meterlijn met moeite over de lat tikken. De eerste tegentreffer viel kort daarna toen de sluwe Christian Perrier zijn tegenstander opzocht en een strafschop versierde, die door hemzelf werd verzilverd (1-3).

Prima partij voetbal
Montfoort kreeg weer hoop en een kwartier voor tijd werd een positionele fout in de verdediging van Sliedrecht afgestraft en werd het zelfs 2-3. Er restte toen nog een heet kwartiertje, waarbij Sliedrecht tenslotte aan het laatste eind trok toen Luciano van Harlingen een vrije trap van Simonis binnenkopte (2-4). Sliedrecht, dat toch een paar kleine foutjes maakte, heeft een prima partij voetbal laten zien en lijkt op weg om mee te doen voor de 3e periode titel. Zaterdag 30 april 2022 ontvangt Sliedrecht het Waardenburgse W.N.C., dat met één punt meer dan Sliedrecht op de 3e plaats staat. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.