Sliedrecht doet zichzelf weer tekort

SPIJKENISSE- Het eerste elftal van v.v. Sliedrecht werkte zaterdag 8 oktober 2016 de zware uitwedstrijd tegen v.v. Spijkenisse af, de huidige nummer 2 van de ranglijst. In een aantrekkelijke pot voetbal, wist Sliedrecht zich goed staande te houden, maar zoals al bij meerdere wedstrijden het geval was, kon Sliedrecht zichzelf niet belonen met een overwinning en moest met een 3-2 nederlaag huiswaarts keren.

Luciano van Harlingen neemt het vijandelijk doel onder vuur. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Een sterke opening van Sliedrecht leverde direct al een tweetal mogelijkheden op om de score te openen, maar Spijkenisse wist zich al snel onder de druk uit te voetballen en verplaatste het spel naar de Sliedrecht helft. De lange ballen waarmee Sliedrecht in die fase probeerde onder de druk uit te voetballen waren echter niet zuiver genoeg om Spijkenisse in verlegenheid te brengen.

Strafschop
Over en weer deden zich wat kansen voor, o.a. toen Luciano van Harlingen de bal te onzuiver naar de geheel vrijstaande Dennis Verhoef gaf. Ook zelf miste van Harlingen in vrije schietpositie, toen hij vrijwel oog in oog met keeper Dyron Bijl zijn inzet gekeerd zag worden door de Spijkenisse-goalie. De corner die hierop volgde leverde een snelle tegenstoot op, die werd gestuit door een overtreding van Manucho Adelino in het 16-metergebied. Roelof Luinge, de voormalige topscheidsrechter die deze wedstrijd leidde, was onverbiddelijk en wees naar de stip. Spits Michael van Dommelen verzilverde de strafschap feilloos (1-0).

Keurige volley
Drie minuten later wist Sjoerd van der Waal de stand met een keurige volley gelijk te trekken (1-1) en was de wedstrijd weer in evenwicht. Sliedrecht was nauwelijks klaar met juichen, toen een knullige bal bij de Sliedrecht doelpaal niet werd veroverd en Serginio van Axel Dongen de 2-1 kon binnentikken. Sliedrecht veerde toch op en zag dat er meer te halen was. Eerst kreeg van Harlingen de kans om Sliedrecht weer naast Spijkenisse te brengen, maar zijn inzet was te zwak. Vervolgens soleerde Mike Langerak langs een aantal verdedigers en prikte keurig de 2-2 binnen. Een leuke eerste helft werd afgesloten met veel kansen aan beide kanten.

Handvol kansen
Tien minuten na de pauze werd een afstandschot door keeper Munten niet op de juiste waarde geschat en de rebound was een gemakkelijke prooi voor Sander Barragan (3-2). Het laatste uur was Sliedrecht duidelijk de bovenliggende partij, maar een handvol 100%-kansen waren niet aan de Sliedrechtse aanval besteed. Zo schoot Sjoerd v.d. Waal net over in kansrijke positie, werd Inam Quliyev met een meesterlijke pass van Dennis Verhoef alleen voor de keeper gezet, maar faalde hij in de afwerking en was het opnieuw Sjoerd v.d. Waal, die vlak voor het doel naast kopte.

Stappen zetten
Sliedrecht was in die fase duidelijk sterker, maar kon zichzelf niet belonen. Dat was ook de boodschap van trainer/coach Michel Langerak na afloop. “Als je de kans krijgt om jezelf te belonen, moet je dat wel zelf doen. Ik ben tevreden over de voetbalprestatie en over het aantal gecreëerde kansen, maar je moet het belonen daarvan wel zelf doen. In verdedigend opzicht moeten we nog wat stappen zetten”, aldus Langerak. Zaterdag 15 oktober 2016 speelt Sliedrecht thuis op De Lockhorst tegen Zwaluwen, aanvang 14.30 uur.