Sliedrecht Bruist organiseert Bigband Festival en Wereldmuziekfestival

SLIEDRECHT – Bigband Blast! organiseert zaterdag 1 september 2018 tussen 15.00 – 20.00 uur een Bigband Festival. Het is de tweede keer dat dit evenement wordt gehouden en georganiseerd door Stichting Sliedrecht Bruist. Locatie is het gebouw van Wilhelmus aan de P.A. de Genestetstraat 31. De toegang is gratis. Ook komt er zaterdag 29 september een Wereldmuziekfestival. 

Het evenement was vorig jaar voor het eerst en een succes. Dit is een foto van een eerder optreden van Bigband Blast! (Archieffoto Jordi de Jonge via Bigband Blast!)

Het evenement wordt volgens Nicole Boer, voorzitter van Wilhelmus’ Muziekkorpsen waartoe Bigband Blast! onderdeel is en secretaris van Sliedrecht Bruist, gehouden omdat Stichting Sliedrecht Bruist een aantal vrij toegankelijke evenementen in Sliedrecht wil elk jaar organiseren. “De line-up van deelnemende bands volgt zo spoedig mogelijk”, zegt Boer.

Muziek en hapjes
Ook komt er eind september een Wereldmuziekfestival. Sliedrecht Bruist wil dit bij mooi weer buiten organiseren bij het gebouw van muziekcentrum Wilhelmus. “Dat is zaterdag 29 september 2018. Wat de bedoeling is dat we uit verschillende landen in de wereld muziek willen brengen. We willen dat samen laten gaan met hapjes uit die landen verkopen. We hebben inmiddels een joodse, Ierse en Surinaamse band geboekt. We zijn nog met de boekingen bezig”, vertelt Nicole Boer, “We doen dit nu voor de eerste keer. Beginnen klein om kosten te besparen. Het zou heel leuk zijn als we dit over een paar jaar bij de muziektent aan het Dr. Langeveldplein kunnen organiseren, Daar willen we wel naar toe.” Het evenement is vrij toegankelijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld