Sliedrecht blijft steken op gelijk spel

SLIEDRECHT – In het kader van de voorrondes van de districtsbeker heeft het eerste van Sliedrecht zaterdag 15 september 2018 de derde wedstrijd met een gelijkspel afgesloten tegen het Ridderkerkse R.V.V.H. In een aardige wedstrijd hielden beide eersteklassers elkaar met 1-1 in evenwicht.

Beide teams hadden zich met twee overwinningen al eerder geplaatst voor de volgende ronde. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Sliedrecht trad aan zonder de geschorste Gavir Breidel en de geblesseerden Luciano van Harlingen en Danny van Laarhoven. Het was een gelijk opgaande strijd tot in de 17e minuut toen Hakan Tokul ontsnapte aan zijn bewaker en werd gevloerd binnen de beruchte lijnen.

Geblesseerd
De prima leidende scheidsrechter Jerry Molenaar wees terecht een strafschop toe die door aanvoerder Sjoerd v.d. Waal heel slordig werd overgeschoten. Er volgden een drietal goede kansen o.a. voor Kenny Stuy v.d. Herik en Dennis Verhoef, maar deze werden niet verzilverd. Toen tien minuten voor rust Tim van Stek geblesseerd naar de kant moest en werd vervangen door Akram Chentouf had Sliedrecht de verdediging niet tijdig op orde, waardoor een steekpass Siebren Hoekstra bereikte, die feilloos afrondde (0-1).

Dotten van kansen
Na de pauze was Sliedrecht duidelijk de bovenliggende partij, en werd er heel aardig gevoetbald. Maar aangekomen bij het vijandelijk strafschopgebied ontbrak de beslissende pass. Toch kreeg Sliedrecht in die fase ook een handvol dotten van kansen, maar die waren vooralsnog niet besteed aan o.a. Kenny Stuy v.d. Herik en Sjoerd v.d. Waal. Een kwartier voor het einde bezorgde invaller Jeroen Muilwijk Sliedrecht de gelijkmaker na een prima assist van Hakan Tokul. Zaterdag 15 september 2018 begint de competitie en speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen Almkerk, aanvang 14.30 uur.