Sliedrecht blijft op titelkoers

WAARDENBURG / SLIEDRECHT – De moeilijke uitwedstrijd zaterdag 9 april 2016 tegen v.v. WNC, dat 4 van de laatste 5 wedstrijden won, werd een mooie 1-2 zege voor de equipe van trainer/coach Kees van Loon. Een resultaat dat nog een mooi randje kreeg omdat naaste belager sv DFS Opheusden door een gelijkspel kostbare punten morste.

Uitblinker op het middenveld Michael Potkamp. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Gezien de goede resultaten die WNC de afgelopen weken behaalde, werd toch met enige scepsis naar deze wedstrijd uitgekeken. Bekend was dat WNC een strijdlustig team heeft, dat met snelle buitenspelers veelvuldig de lange bal hanteert. En al snel bleek dat Sliedrecht hier wel mee om kon gaan. Voetballend was Sliedrecht zeker de bovenliggende partij en WNC moest zich beperken tot het ontregelen van het spel van Sliedrecht, door snel en fel de duels in te gaan. “Ik ben tevreden over het resultaat, maar niet helemaal over de uitvoering”, vond Trainer Van Loon. “Wij moesten druk zetten en dat deden we ook, maar als je dan de kansen krijgt moet je die ook benutten. Het had bij rust al 0-3 moeten zijn en in de eindfase van de wedstrijd hadden er zo maar nog een paar kunnen vallen”, aldus Van Loon.

Trotse vader
Het eerste deel van de eerste helft controleerde Sliedrecht maar kon, evenals de tegenstander, nog geen kansen creëren. In de 26e minuut verstuurde Luciano van Harlingen een mooie diagonale pass achter de verdediging, waarop Jordy de Jong attent reageerde en simpel 0-1 kon scoren. Daarna kwamen er een aantal kansen voor Sliedrecht om voor rust de wedstrijd in het slot te gooien. Zo schoot Paul Scheurwater, die donderdag jl. de trotse vader werd van een gezonde dochter, uit een moeilijk positie voorlangs en kreeg enkele minuten voor de pauze Roy Leeuwestein de bekende voorzet-op-maat van Jordy de Jong, maar zijn kopbal uit vrijstaande positie verdween over het doel. Een 0-1 voorsprong bij de rust was dan ook een te magere afspiegeling van de kansen.

Tegengoal
Kort na de hervatting gaf WNC vol gas, hetgeen resulteerde in een onoverzichtelijke scrimmage voor het Sliedrecht-doel, waarbij diverse schoten afketsten op verdedigers en uiteindelijk de bal toch in het net verdween (1-1). Deze tegengoal was eerder te wijten aan het feit dat Sliedrecht de teugels wat liet vieren dan aan het gevaar van de WNC-aanval. Door een lichte blessure werd na een kwartier aanvoerder Stefan van Dam gewisseld voor Dennis Verhoef. Veel tijd had Verhoef niet nodig, want in de 25e minuut onderschepte Paul Scheurwater op prima wijze de bal op het middenveld, week uit naar rechts en bediende Verhoef op tijd (1-2). Roy Leeuwestein kon de score nog uitbouwen, maar het was niet zijn middag, zijn kopbal ging over het doel.

Scoringskansen
Het laatste kwartier bracht WNC een extra aanvaller en ging achterin één op één spelen, maar dit bracht Sliedrecht niet in problemen. Sterker nog, er kwamen nog enkele goede scoringskansen voor Scheurwater (hard schot net naast) en een snoeiharde vrije trap van Johan Versluis die de keeper met de vuisten moest keren. Ook de grote kans in blessuretijd van Roy Leeuwestein kon niet worden omgezet in een doelpunt.

Door het gelijkspel van DFS Opheusden leidt Sliedrecht in de 1e klasse A met 4 punten voorsprong op datzelfde DFS. Voor zaterdag 16 april 2016 staat geen competitiewedstrijd gepland. Sliedrecht oefent dan in Veen tegen Hoofdklasser Achilles Veen.