Sliedrecht blijft in race voor derde periodetitel

SLIEDRECHT – In de voorlaatste competitiewedstrijd moest Sliedrecht zaterdag 28 mei 2022 thuis aantreden tegen het in degradatie verkerende v.v. Woudenberg. Een mooie 2-0 voorsprong bij rust werd na de theepauze binnen tien minuten teniet gedaan, maar in de slotfase kwam Sliedrecht toch goed terug en wist met 4-2 te winnen.

Chris Boom (Nr. 2) kopt voor Sliedrecht 1-0 binnen. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

De start van Sliedrecht was goed. Met fris aanvallend voetbal bestookte Sliedrecht het doel van Woudenberg en in de zevende minuut was het al raak, toen een voorzet van Rodney Huijgen door Chris Boom keurig werd binnengekopt. Sliedrecht bleef sterker, maar kon dit in die eerste fase niet omzetten in doelrijpe kansen. Al naar gelang de wedstrijd vorderde ging Woudenberg wat verder van het doel spelen en begreep dat er iets moest gebeuren om de penibele stand op de ranglijst te laten veranderen.

Steekjes vallen
Daardoor ontstond er wat ruimte en kreeg Sliedrecht een aantal beste kansen die niet goed werden benut. Het aanvallend ingesteld Sliedrecht liet verdedigend toch ook wel eens wat steekjes vallen, want regelmatig kwam men achterin één op één te staan. Toch werd de stand voor Sliedrecht nog voor rust wat gunstiger, toen na een schot van Rodney Huijgen dat op de paal kwam, de rebound door Niels Nieuwesteeg eenvoudig werd binnengelopen (2-0).

Te veel aanvalsdrift
De start van de tweede helft was voor Sliedrecht dramatisch te noemen. Met te veel aanvalsdrift, waardoor te veel mensen voor de bal speelden werd binnen tien minuten de stand gelijkgetrokken. Na vijf minuten wist Jarie van Egdom een snelle combinatie goed af te ronden (2-1) en weer vijf minuten later werd na een schot op de kruising hands gemaakt door een Sliedrecht verdediger. De toegekende strafschop van de goed leidende scheidsrechter Mike Klaare werd prima ingeschoten door Joey Kooij (2-2).

Nekslag
Sliedrecht herpakte zich en met enkele wissels, die de aanval weer wat nieuw elan brachten, begon Sliedrecht de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Eerst kogelde Akram Chentouf na een uur spelen vanaf 20 meter 3-2 binnen. Intussen werd nog een doelpunt van Woudenberg wegens buitenspel afgekeurd hetgeen eigenlijk de nekslag was voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd schoot Danny van Laarhoven op de paal en kon Niels Nieuwesteeg opnieuw de bal binnentikken (4-2). Een overwinning die nodig was om in de race te blijven voor de nacompetitie, maar die moeilijk tot stand kwam. Niet zozeer vanwege de tegenstand van Woudenberg, maar meer door gebrek aan inzet en concentratie, die na de (te) gemakkelijke 2-0 voorsprong leek weg te ebben. Zaterdag 4 juni 2022 speelt Sliedrecht de laatste regulier competitiewedstrijd uit tegen FC Breukelen.