Sliedrecht bijt zich stuk op Heinenoord

SLIEDRECHT – In de eerste wedstrijd van de finaleronde voor de promotie naar de Hoofdklasse heeft Sliedrecht thuis op de eigen Lockhorst zaterdag 4 juni 2016 een flinke steek laten vallen. Tegen Heinenoord werd een gevoelige en onnodige 0-2 nederlaag geleden.

Dennis Verhoef kreeg weinig ruimte en tijd tegen de streepjes van Heinenoord. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Met als decor een overvol sportpark De Lockhorst, waar zo’n 1000 mensen een plaatsje op de tribune en rond het veld hadden gevonden, trachtte Sliedrecht het sprookje dat vorige week begon, een vervolg te geven.

Slaapverwekkend
Thuis een goed resultaat neerzetten en dan volgende week in het tweede bedrijf proberen overeind te blijven. Het eerste half uur was soms slaapverwekkend, alhoewel er enkele kansen voor Sliedrecht kwamen. Heinenoord bleef de kat uit de boom kijken en Sliedrecht miste de echte scherpte om doeltreffend te zijn, want kopkansen voor Roy Leeuwestein en Michael Potkamp werden niet afgemaakt. Een kans voor open doel van Leeuwestein vijf minuten voor de pauze had beslist de openingstreffer moeten opleveren, maar zijn inzet ging ruim naast. Een voorsprong bij rust voor Sliedrecht van één of twee doelpunten had normaal geweest. Achteraf gezien heeft Sliedrecht zich hiermee veel te kort gedaan.

Beelden: Bas Rikkers

Getoucheerd
Na de pauze een totaal ander Heinenoord dat in een hoger tempo ging spelen en meer druk naar voren zette. Sliedrecht wist zich hier moeilijk onderuit te voetballen. Doordat na twee minuten de bezoekers al op een 0-1 voorsprong kwamen door een inzet vanaf de linkerflank die werd getoucheerd door Marvin Strik, kregen zij een enorme mentale opkikker. Tien minuten later verdween een afstandschot van Ramon Salaz door een woud van spelers achter Basjan Munten (0-2) en moest Sliedrecht proberen de schade te repareren.

Vliegend schot
Het spel werd wel meer verplaatst naar de helft van Heinenoord, maar Sliedrecht speelde met vlagen te onzuiver en de eindpass meestal niet aankwam. Een prima actie van Luciano van Harlingen, die zijn vliegend schot net onder de lat door de 43-jarige keeper Sander Groenendijk stijlvol gekeerd zag worden, had een beter lot verdiend. Een kopbal van diezelfde Van Harlingen voor open doel ging ook naast en was typerend voor de manier waarop met de kansen werd omgegaan. In een alles-of-niets poging werd in blessuretijd nog een doelpunt van Gavier Breidel wegens buitenspel afgekeurd door de prima leidende jonge scheidsrechter Kieft.

Komende zaterdag
Een teleurstellend resultaat, want dat betekent dat Sliedrecht volgende week zaterdag 11 juni 2016 een haast hopeloze achterstand in de uitwedstrijd in Heinenoord moet goedmaken. Of zou er nog een tweede wondertje kunnen gebeuren…….. De wedstrijd op Sportpark Heinenoord begint om 14.30 uur.