Sliedrecht bekert verder in districtstoernooi

KINDERDIJK / SLIEDRECHT – Na twee overwinningen in de poulefase van het districtsbekertoernooi werd zaterdag 18 september 2021 op sportpark De Schand in Kinderdijk de laatste ronde afgewerkt tegen De Zwerver (2e kl.). In een aardige wedstrijd, waarin De Zwerver prima partij gaf werd een 2-2 gelijkspel behaald, hetgeen betekende dat beide teams de volgende ronde hebben bereikt.

Sliedrecht-speler Danny van Laarhoven (rechts) probeert zijn tegenstander te omspelen. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Ook vandaag moesten weer drie belangrijke spelers verstek laten gaan (v.d.Waal en v.Stokkom geblesseerd en Beemsterboer geschorst – red). Toch wist Sliedrecht in de beginfase direct de tegenstander onder druk te zetten en na ruim vijf minuten had Dennis Verhoef de 0-1 al op het bord gebracht. Een goed lopende aanval over veel schijven
kon simpel door hem worden binnengelopen.

Fraaie kopbal
Na iets meer dan een kwart wedstrijd zorgde centrale verdediger Sem v.d. Pijl met een fraaie kopbal uit een corner dat de voorsprong werd verdubbeld (0-2). Aan de stand te zien zou het een gemakkelijke wedstrijd moeten zijn, maar de gastheren gaven prima partij; De Zwerver wilde verzorgd voetbal laten zien en was fysiek prima in staat om Sliedrecht, dat een klasse hoger speelt, zo nu en dan onder druk te zetten. En dat deden zij direct na Sliedrechts tweede doelpunt, toen een verre ingooi bij de tweede paal keeper Donatz verraste, want de bal werd achterwaarts tussen zijn handen doorgekopt (1-2).

Dubieuze strafschop
De tweede helft waren de beide teams prima aan elkaar gewaagd, want De Zwerver bleef constant zoeken naar de gelijkmaker, waarmee voor de Kinderdijkers plaatsing voor de volgende bekerronde definitief zou zijn. Alhoewel de wedstrijd zelf er niet beter op werd, kreeg De Zwerver op enigszins dubieuze wijze een strafschop. Van Kraaij trok zijn tegenstander onderuit (of andersom ??) en de toegekende penalty werd keurig binnengeschoten (2-2).

Terecht gelijkspel
Een terecht gelijkspel waarmee Sliedrecht wel leven kon, want de volgende ronde van de districtsbeker was binnengehaald en Sliedrecht kan zich nu helemaal concentreren op de kraker die dinsdag 21 september 2021 te wachten staat in de volgende ronde van de grote Toto-KNVB beker in Nijkerk tegen 3e divisionist Sparta Nijkerk, aanvang 20.00 uur.