Sliedrecht Onder 11-1 biedt knap tegenstand tegen Sparta

SLIEDRECHT – De voetballers van Sliedrecht Onder 11-1 traden dinsdagavond 23 augustus 2016 aan tegen hun leeftijdsgenoten van eredivisie profclub Sparta Rotterdam. De Sliedrechtse spelers verdedigden goed en creëerden kansen, maar toch ging de winst naar Sparta Onder 11-1.

Sliedrecht E1 is onlangs door nieuwe KNVB regels omgedoopt tot Sliedrecht Onder 11-1. (Foto Erik-Jan de Groot)

Tegen alle verwachtingen in was het Sliedrecht dat op voorsprong kwam via Job Maasland, die een foute terugspeelbal van de Rotterdamse verdediging wist te onderscheppen en daarna knap afrondde. De Rotterdammers waren direct wakker geschud en bogen de achterstand binnen drie minuten om naar een 1-2 voorsprong, waarmee tevens de kleedkamers werden opgezocht.

‘Vertrouwen’
In een tweede helft, waarin over en weer speldenprikken werden uitgedeeld, wisten beide teams niet meer tot scoren te komen en zodoende moest Sliedrecht het hoofd buigen voor Sparta Rotterdam. Wel konden ze volgens de Sliedrechtse voetbalclub met opgeheven hoofd het veld weer afstappen, gezien het feit dat Sliedrecht het verdedigend prima voor elkaar had tegen een tegenstander van dit kaliber. Dat Sliedrecht onder 11-1 zelfs tot scoren kwam en daarna meerdere kansen wist te creëren zal trainer Henk van ’t Hoog tevreden stemmen. Het team kan het komende seizoen in de hoofdklasse met vertrouwen tegemoet zien, vindt de club.