Skeelervereniging wil snel nieuwe toplaag op baan

SLIEDRECHT – De baan van Skeelervereniging Sliedrecht moet nodig worden opgeknapt. Zaterdag 23 juni 2018 is er een KNSB-wedstrijd op de baan aan de Lijsterweg en voor die tijd zou herstel eigenlijk moeten plaatsvinden. Het had ook maar een haar gescheeld of de hele wedstrijd was niet doorgaan, omdat de baan was afgekeurd.

De baan, waar Skeelervereniging Sliedrecht gebruik van maakt. Een open baan, waar overigens elke inwoner gebruik van mag maken. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Nu wordt daar toch een mouw aan gepast. De vereniging is over de situatie al geruime tijd over in conclaaf met de gemeente Sliedrecht van wie het terrein is, maar medewerking om herstelwerkzaamheden uit te voeren, blijven uit. Sliedrecht24 heeft kennisgenomen van de communicatie tussen de vereniging en de gemeente. Dinsdag 12 juni 2018 moest de gemeenteraad nog een in alle haast een besluit nemen over een nieuw kunstgrasveld bij ‘buurman’ korfbalvereniging Merwede/Multiplaat. Het was al langer bekend bij het college dat dit speelveld zeer slecht was.

Gebroken heup
Voorzitter Annika van Loon van Skeelervereniging Sliedrecht maakt zich zorgen. “De toplaag is kapot. steentjes laten los en er zijn scheuren of sleuven in de baan ontstaan. Met gietasfalt zijn die opgevuld, maar bij warm weer wordt dit asfalt spekglad en ontstaan valpartijen. Eén persoon heeft zelfs al zijn heup gebroken”, vertelt Van Loon. Ze wil dergelijke ongelukken voorkomen, maar krijgt geen gehoor bij de gemeente Sliedrecht om daadwerkelijk maatregelen te nemen.

Gras over baan
De vereniging organiseert nu bewust geen schoolwedstrijden meer. Juist nu de vereniging verder aan het groeien is, komt een slechte skeelerbaan slecht uit. Van Loon hoopt in goed overleg met de gemeente eruit te komen. De vereniging is echter al maanden bezig en zit nu midden in het seizoen. Met het oog op de KNSB-wedstrijd is er nog een kwestie. Van Loon: “Het gras groeit over de baan en de grasranden moeten voor de KNSB-wedstrijd zijn afgekant, dus gelijk zijn met de baan. Vorig jaar hebben we dit zelf al moeten doen, maar we rekenen er nu op dat de gemeente dit voor de wedstrijddatum in orde brengt.” De gemeente Sliedrecht is donderdagmiddag 14 juni 2018 om een reactie gevraagd.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld