SKC Merwede/Multiplaat komt tekort tegen Nieuwerkerk

SLIEDRECHT – SKC Merwede/Multiplaat 1 speelde zaterdag 22 september 2018 een uitwedstrijd tegen CKV Nieuwerkerk 1. Het was een harde strijd, die werd gewonnen door de thuisploeg. De eindstand was 23-12.

Robbert Bakker van SKC Merwede/Multiplaat in duel met een speler van Nieuwerkerk. (Foto Bernadette Struijk)

“Beide ploegen hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen, echter wordt Nieuwerkerk gezien als kampioenskandidaat en is handhaving de doelstelling voor de ploeg uit Sliedrecht. Merwede/Multiplaat moet dus keihard strijden om de punten te kunnen pakken. En strijden is precies wat er gedaan werd. Brutaal werd de leiding genomen door een schot van Dennis van Eijl. Het antwoord van de thuisploeg bleef niet lang uit en tot 5-5 bleven de scores om en om vallen. Hierna was het Nieuwerkerk die twee keer een gat kon slaan naar 9-6 en later naar 13-7. De roodwitten bleven niet bij de pakken neerzitten en brachten de ruststand naar 13-9”, aldus Merwede/Multiplaat.

‘Moeizaam’
“In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamers, want zij scoorden direct tweemaal. In de stromende regen wist Merwede/Multiplaat moeizaam tot goede kansen te komen en die af te ronden. Uiteindelijk werd er maar drie keer gescoord in de tweede helft. Nieuwerkerk had minder moeite met het benutten van de kansen in de tweede helft en liep verder uit. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 23-12.”

Uitwedstrijd
Merwede/Multiplaat staat momenteel op de derde plaats met vier punten, achter Nieuwerkerk en Swift die beide zes punten hebben. Aankomende zaterdag speelt Merwede/Multiplaat wederom een uitwedstrijd. Ditmaal is Swift uit Middelburg de tegenstander. De wedstrijd begint 15.30 uur.